Derfor bliver kærestepar sammen, selvom de er ulykkelige

Det kan virke underligt, at nogle par forbliver sammen, selvom de er ulykkelige. Men en ny undersøgelse viser nu, HVORFOR det forholder sig sådan.

author
Anja Bruneskjold

Det kan godt virke superunderligt, at nogle kærestepar vælger at blive sammen, selvom de faktisk er ulykkelige. Og denne årsag er faktisk VIRKELIG overraskende. Se bare, hvad denne undersøgelse viser.

Læs også: 6 grunde til, at du burde slå op med din kæreste

Er forholdet for trygt?

Hvis man begynder at tænke lidt over det, kunne man måske forestille sig, at mange kærestepar bliver sammen, fordi det er trygt. Og det er heller ikke svært at tro, at par, der i virkeligeheden er ulykkelige sammen, på en eller anden måde er usikre på, hvilken type kæreste de så kan finde sig i stedet. Er han eller hun sød nok? God nok? ER det overhovedet muligt at finde en ny kæreste? Der findes tusindvis af spørgsmål, man kan stille i denne sammenhæng. Men det rigtige svar er slet ikke, som mange måske tror.

Vi tænker ikke nok på os selv

I virkeligheden handler det nemlig om, at vi tænker på vores kærestes følelser. Ikke vores egne. Jo mere ens kæreste er “afhængig” af kæresteforholdet, jo større er sandsynligheden for, at man selv bare bliver i forholdet. Undersøgelsen viser nemlig, at den, der i virkeligheden vil slå op og gøre en ende på forholdet, i stedet overvejer, hvordan den anden vil reagere.
Så selvom nogle par er ulykkelige, så tænker parterne i første omgang på hinanden. Og derfor tyder det altså på, at de fleste er villige til at gøre nærmest hvad som helst for at undgå at såre kæresten.

Er det godt eller dårligt?

Egentlig kan det jo umiddelbart virke som en sund ting, at man tænker på andre mennesker. Men når det handler om kæresteforhold, er det ikke nødvendigvis sådan. Medmindre forholdet ender med at blive godt og begge parter bliver lykkelige igen, så kan man virkelig komme til at spilde sin tid. Der er ingen, der fortjener at være ulykkelige i deres forhold. Så selvom et breakup er hårdt, så er det jo nogle gange den bedste løsning.

Læs også: 10 mest almindelige årsager til, at folk slår op