Derfor er det GODT at stjæle kærestens tøj

Noget tyder på, at det faktisk kan være godt at stjæle kærestens tøj. Se bare, hvad denne undersøgelse siger.

author
Anja Bruneskjold

Du er sikkert allerede godt i gang med at stjæle alle mulige ting fra din kæreste. Ikke sådan på en ulovlig måde. Men det er altså noget, vi vist alle sammen gør. Og faktisk viser det sig, at det slet ikke er så dumt. I hvert fald ikke, hvis du er typen, der har det med at stjæle kærestens tøj.

Mindre stress

I en undersøgelse foretaget på The University of British Columbia i Australien er der noget, der tyder på, at din kærestes tøj kan reducere stress.
I undersøgelsen deltog 96 kvinder, som alle havde en mandlig kæreste. Mændene, kvindernes kærester, blev bedt om at have en t-shirt på i 24 timer. Og derefter blev kvinderne så bedt om at skulle forholde sig til forskellige dufte fra t-shirts. De kunne enten dufte til den t-shirt, deres kæreste havde haft på, en t-shirt, der ikke duftede af noget eller en t-shirt, som en fremmed mand havde haft på. Det var tilfældigt, hvilken t-shirt kvinderne skulle dufte til.

Kærestens duft er den bedste

Derefter skulle alle kvinderne deltage i situationer, som alle var stressrelaterede. Det blev hurtigt tydeligt, at de kvinder, som netop havde duftet til deres kærestes t-shirt, reagerede meget roligere og mindre stressende på de situationer, de blev udsat for efterfølgende. Til gengæld steg deres stressniveau markant, hvis de duftede til en af de andre mænds t-shirt.
Umiddelbart er det den velkendte duft fra kvindernes egen kæreste, der gør dem rolige og mindre stressede.

Læs også: 10 tegn på, at du er introvert

Kur mod stress?

Selvom kvinderne i undersøgelsen var mindre stressede, når de skulle løse stressende opgaver lige efter at have lugtet til deres kærestes t-shirt, så hjælper det altså ikke på stress generelt. Du kan i hvert fald ikke være 100 procent sikkert på det. Så hvis du render rundt og er stresset, kan du altså ikke nøjes med bare at stjæle kærestens tøj og snuse til det. Men måske er det faktisk ret vigtigt, at du husker at dovne den og slappe lidt af? Og så kan du selvfølgelig godt dufte til din kærestes tøj for lige at blive lidt mere rolig.

Vi kender vel alle sammen det med at stjæle kærestens tøj, ikke?

https://www.facebook.com/dit.shero.ekstrabladet/videos/2011748525729413/