DERFOR er det helt okay, hvis din kæreste er venner med ekskæresten

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Min kæreste er stadig venner med sin eks. Synes du, det er lidt mærkeligt? Det syntes jeg også i starten. For helt ærligt: Det er altså ikke SUPERnormalt at være venner med ekskæresten. I hvert fald ikke for mig – og jeg ved godt, man ikke skal hade sin eks, men nogle gange er det altså liiidt svært at lade være.

Communication is key

Det var dog ikke svært for min kæreste at være venner med ekskæresten. Mine første tanker omkring deres forhold var nok helt klassiske: Elsker hun ham stadig? Elsker han stadig hende? Ender jeg med at blive droppet, når de vil være kærester igen?

Derfor var det vigtigt for mig at forstå deres historie. Heldigvis er min kæreste god til at snakke om ting. Han fortalte mig alt om, hvordan og hvorfor de slog op. Og så blev det klart for mig, at jeg ikke havde noget at være bekymret for. For de var vokset fra hinanden og endt med at være mere venner end kærester.

Min kæreste gav mig svar på alle mine spørgsmål og gav mig den tryghed, jeg havde brug for. Og det var nok det vigtigste for mig – at vi kunne snakke åbent om det. Og at jeg ikke skulle føle mig underlig eller needy, fordi jeg havde brug for at snakke om det.

Det BEDSTE råd til dig, der er i samme situation

Er din kæreste også stadig venner med ekskæresten? Og har du det måske lidt stramt med det? Så skal du ikke føle dig forkert. Det bedste råd, du kan følge, er, at du skal være åben omkring, hvad du føler. Snak med din kæreste – og hør hans eller hendes side af sagen. I de fleste tilfælde handler det om, at selvom man ikke længere tænder på hinanden og vil være kærester, vil man stadig gerne have personen i sit liv.

Jeg fik det faktisk nemmere med situationen ved at lære ekskæresten lidt bedre at kende. Vi har drukket øl sammen alle tre, og eksen og jeg følger både hinanden på Facebook og Instagram. På den måde er ekskæresten bare blevet til endnu en sej kvinde, jeg kender – i stedet for en skræmmende idé oppe i mit hoved.

Læs også: Har ekskæresten fået ny kæreste? Sådan håndterer du det