Hvorfor går mænd fra kvinder

Kærlighed

Derfor går han fra dig

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den januar 5, 2018

Hvorfor går mænd fra kvinder? Har du prøvet at blive forladt og efterfølgende sidde tilbage som ét stort spørgsmålstegn? Det har jeg! Puha… Det er noget af det værste, der findes.

Det lyder helt sikkert som en kliché, når du hører følgende: “Det er ikke dig, det er mig.” Men i mange tilfælde er det faktisk realiteten, når man spørger: Hvorfor går mænd fra kvinder?

Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at en fyr går fra dig og omvendt. Dog er der én specifik ting, der går igen, når det er mænd, der går fra kvinder.

Mænd har følelser

Det er meget klassisk, at vi kvinder taler om vores følelser. Du har måske oplevet, at din fyr aldrig rigtig fortæller dig eller nogle andre om, hvordan han har det. Det kan opleves frustrerende, fordi vi føler os forvirrede og plaget af en følelse af afmagt. At han ikke taler højt om sine følelser, kan i nogle tilfælde give indtrykket af, at han ikke har nogle følelser. Her kan det blive farligt. For når vi som kvinder oplever ensomheden ved ikke at blive lukket ind i hans tanker, så kommer vores frustration ofte til udtryk gennem ord og handlinger. Altså kommer vi til at fylde mere, når vi bliver kede af det. Imens mænd gør det modsatte: De lukker i.

Jo mere en mand lukker i, jo mindre plads har han at bevæge sig på i jeres forhold. Han kommer simpelthen til at føle sig kvalt, fordi han oplever, at du fylder. Men kan han så ikke bare åbne kæften og fortælle, hvad der foregår inde i knolden på ham? Det kunne da være rart! Men vi er jo allesammen forskellige. Vi rummer forskellige følelser og behov. Det er jo egentlig også det, der gør, at vi forelsker os i hinanden.

Deres indre konflikt

Noget tyder altså på, at mænd har en indre battle kørende med sig selv, som du ikke må få indsigt i. Det kan hurtigt skabe lidt panik i os, så snart vi fornemmer, at noget er galt. Derfor prøver vi at søge mod løsninger på et problem, som vi faktisk ikke har fået defineret. Vi kommer måske til at stræbe efter at ville fikse ham, fordi vi, måske af natur, har tendens til at påtage os et ansvar. Det kan bidrage til, at han føler sig endnu mere kvalt, og i virkeligheden måske lidt truet på sin maskulinitet.

Det er sgu svært at læse tanker, og det kan dermed også være svært at følge med i, hvad der sker i en mands hoved. Derfor må du altid stole på, at du gør dit allerbedste, og at hvis din kæreste pludselig går fra dig ud af det blå, så handler det oftest om hans egne behov, drømme og uroligheder.

 Kilde: Streetdirectory