Derfor kommer DU dig altid hurtigere over et breakup end din eks

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Har du nogensinde undret dig over, hvordan man kommer sig hurtigt over et breakup? Svaret er, at du bare skal være pige. For noget tyder nemlig på, at piger hurtigere kommer sig over et knust hjerte sammenlignet med fyre.

En undersøgelse fra Binghamton University i New York og University College London viser, at selvom piger føler meget mere smerte end fyre ved et breakup, så kommer de langt hurtigere videre end ekskæresten.

Av, mit hjerte

Forskerne bag undersøgelsen bad 6000 mennesker fra hele verden om at redegøre for deres smerte i forbindelse med et breakup. Og her blev det altså ret tydeligt, at piger ikke kun er i højere psykisk smerte end fyrene. Den fysiske smerte var faktisk også højere hos pigerne. Der sker virkelig mange ting med kroppen, når man går fra hinanden – men hvorfor kommer piger sig så hurtigt over et breakup, når deres smerter er værre end fyrenes?

Læs også: Disse fire stjernetegn er de mest eksperimenterende i sengen

Fyre sørger i laaang tid

Craig Morris, en af forskerne bag studiet, fortæller til Shape, at kvinder simpelthen er mere involverede i deres kæresteforhold end mænd. Kvinder investerer mere – og det er faktisk biologien, der står bag. Det ligger åbenbart dybt i os piger, at det virkelig er den rigtige, vi er sammen med, når vi skal finde en partner og stifte familie. For mændene er det hurtigt overstået. Ikke at de på nogen måde er ligeglade, men for kvinder knyttes der helt særlige bånd her. Og familien betyder altså ALT.

Hvis det går i stykker, ramler det hele – og det er virkelig smertefuldt. For fyre tager det længere tid at forstå konsekvenserne af et breakup, og det hele ramler derfor ikke på én gang. Så der kan altså godt gå meeeeget lang tid, før det for alvor går op for dem. Derfor tager det dem også længere tid at komme ovenpå – og det er altså pigerne, der er i stand til at komme hurtigt over et breakup.

Læs også: 10 tåkrummende øjeblikke, hvor piger har mødt deres ekskærester