Kærlighed

Derfor slår 70 procent op efter et år


Warning: Illegal string offset 'sizes' in /home/digoutco/site8_html/wp-content/themes/shero-2018/entry-meta.php on line 8

Warning: Illegal string offset 'thumbnail' in /home/digoutco/site8_html/wp-content/themes/shero-2018/entry-meta.php on line 8

Notice: WP_User->id blev kaldt med et argument der har været forældet siden version 2.1.0! Brug WP_User->ID i stedet. in /home/digoutco/site8_html/wp-includes/functions.php on line 4080

Notice: WP_User->id blev kaldt med et argument der har været forældet siden version 2.1.0! Brug WP_User->ID i stedet. in /home/digoutco/site8_html/wp-includes/functions.php on line 4080
Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den februar 7, 2018

Utrolig mange par går fra hinanden efter et år. Faktisk siger en undersøgelse at hele 70 procent par går fra hinanden efter et år. Men hvorfor det? Er der en særlig grund til, at folk slår op efter et år?

Når par har været sammen i fem år, er der kun 20 procent, der går fra hinanden, og når de når til ti år sammen, er procenten endnu lavere. Så hvorfor er det, at flertallet slår op efter et år? Det har en række forholdseksperter et par forslag til.

Man bruger det første år på at lære hinanden at kende

Det tager omkring et år at lære hinanden rigtigt at kende. For at lære hinanden helt ordenligt at kende, kræver det, at I bliver kastet ud i situationer, der viser jeres ‘sande jeg’. Og det tager altså tid – sådan omtrent et år. Derfor er det ofte først efter et år, at par finder ud af, om de virkelig passer og burde være sammen. Ifølge eksperterne starter et forhold en projektion, hvilket betyder, at du ikke kan se, hvem din kæreste i virkeligheden er, bare hvem du vil have ham til at være. Men efter et år indser de fleste, at han ikke er det glansbillede, du har valgt, han skulle være.

Bestemte tidspunkter om året lægger op til, at I slår op

Vi har før skrevet om, at der er bestemte tidspunkter om året, hvor der er størst risiko for, at I slår op. Så årsagen til bruddet efter cirka et år, kan også være, at I nået til disse tidspunkter på året.

Man går igennem flere faser i løbet ad det første år

Efter de første tre til fire måneder begynder nyforelskelsen at falde lidt, og du begynder at se ham lidt mere for den, han i virkeligheden er. Det er ikke nødvendigvis negativt, men du tager ham altså ned fra piedistalen. Mellem fem og syv måneder i forholdet begynder du virkelig at tænke over, hvad du føler for ham. Når I når til den syvende til niende måned, begynder jeres tanker om, I virkelig har lyst til at være sammen. Og når I så når til et år? The shit gets real. Og så er det der, hvor du virkelig begynder at overveje, om I stadig skal være sammen, og om I spilder hinandens tid. Det er efter et år, I virkelig har lært hinanden at kende, og enten kan du virkelig lide, hvad du ser, eller også afskyr du synet.

Kærlighed gør blind

Det er ikke for sjov, at man siger kærlighed gør blind. Sådan er det ifølge undersøgelser de første måneder. Men efter et års tid, stopper blindheden, og så er det, at du stopper med at være blind og se alle de fejl, du ikke kan leve med.

Så konklusionen må altså være, at efter et år, bliver vi alle klogere.

Kilde: Bustle