DET skal du gøre, hvis I altid skændes om de samme ting

Er I sådan et par, der skændes altid?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Har du overvejet, om du er i et forhold, hvor I skændes altid? Du skændes sikkert nogle gange med din kæreste. Og det kan faktisk være godt for jer at skændes – nogle gange. Men det kan altså også være ubehageligt. Så ubehageligt, at din krop faktisk kan reagere fysisk, når I skændes altid. Der er selvfølgelig nogle par, der skændes altid. Og andre par skændes næsten aldrig. Men de fleste par skændes ofte om de samme fem ting.

Måske passer det på dig og din kæreste – og måske skændes I om nogle helt andre ting. Men jeg vil æde min gamle hat på, at I altid skændes om nogle bestemte ting, der går igen og igen … Og igen. Og ifølge psykologen Leon Seltzer er der faktisk tre helt banale grunde til det. Det siger han til Psychology Today. Heldigvis findes der ifølge Seltzer også gode råd til, hvordan I kommer ud af det mønster, I er fanget i, når I altid skændes om de samme ting.

Læs også: Det siger jeres skænderi om jeres forhold

Du er fundamentalt uenig

Måske synes din kæreste, at brættet skal være oppe – og du synes, at det er vildt uhøfligt. Eller måske ligger i HELT forskelligt politisk. Der er mange ting, der kan gøre, at I er fundamentalt uenige om bestemte ting. Fælles er dog, at I altid skændes om de her ting. Og det er jo egentlig ret fjollet. For det kan føles, som om din kæreste ikke synes, din mening er vigtig. Men i virkeligheden er det, fordi han eller hun simpelthen ikke forstår dine holdninger.

Og her mener Leon Seltzer, at der findes en helt åbenlys løsning: At respektere hinandens forskelligheder og undgå at snakke om de emner, hvor I er uenige. Og det kan måske være lettere sagt end gjort. Men spørg dig selv om, hvad alternativet er. At gå fra hinanden? Eller at blive ved med at skændes for evigt? Det er ikke så fedt, vel?

Du beskytter dit ego

Når I altid skændes, handler det ofte om, at du beskytter dit ego. Og det er simpelthen urkvinden i dig, der føler sig angrebet. Du kender det godt, ikke? Din kæreste påpeger en af dine fejl, og du går HELT amok. Og du ender måske faktisk også med at sige ting, der sårer din kæreste. For du går bevidst efter at ramme under bæltestedet, når dit ego er truet.

Det bedste råd i denne situation er, at du skal lære dig selv bedre at kende. At kende sig selv handler nemlig om, at du kender dine gode og dårlige sider. Og hvis du hviler nok i dig selv, kan du i bedste fald ende med at tage din kærestes kritik som en konstruktiv vej til at blive et ENDNU sejere menneske. WIN.

Det er dine forældres skyld

Vi kan spore aaaalt muligt lort tilbage til vores barndom. Og dette er selvfølgelig ingen undtagelse. For ifølge Leon Seltzer har du SIKKERT arvet nogle af dine mønstre fra dine forældre. Hvis du og din kæreste altid skændes, er det måske, fordi dine forældre indirekte har lært dig, at man ikke kan snakke sig ud af en konflikt. Det kan også være, dine forældre havde et andet mønster. Og det mønster har du muligvis overtaget.

Næste gang du skændes med din kæreste, kan du prøve at stoppe op og se, hvordan du gentager dine forældres mønstre. For så er det jo faktisk ikke DIG, der skændes. Det er ren miljø og arv. Så prøv at fange det, når du pludselig lyder som din mor midt i et skænderi.

Livet er simpelthen for kort til, at I altid skændes om de samme ting. Så hellere knække koden til at være geniale kærester. You can do it.

Læs også: 20 ting, piger ville ønske, fyre forstod