Det sker der ifølge forskere med din krop efter et breakup

Sådan reagerer du efter et breakup

author
Rebeca Pons

Det er vist ikke nogen overraskelse, at det føles forfærdeligt at have kærestesorger. Det ved vi alle. Breakups er svære. Punktum. Vi ved, at der sker dette med kroppen, når vi græder. Men hvad sker der med os efter et breakup? Ifølge forskere, sker der dette.

Knust hjerte syndrom

Knust hjerte syndrom er en reaktion, der opstår nogle minutter eller timer, efter hjertet er blevet påvirket. Det kan for eksempel være øjeblikket, hvor du og din ekskæreste går fra hinanden. Det gør decideret ondt i dit hjerte. Du skal se det som et ‘advarselstegn’, dit hjerte får, fordi det er forbundet med dine følelser og psykiske belastninger. Hjertet fortæller dig, når du ikke har det godt. Det er en god idé, hvis du lytter til dit hjerte og slapper af i et par dage, når du har det sådan der.

Du burde også læse: Du kan faktisk godt dø af hjertesorger

Abstinenser

Der sker også ting og sager med din hjerne. Det kan allerbedst sammenlignes med abstinenser. Efter et breakup kan man risikere at have abstinenslignende følelser i op til et halvt år. Følelsen kan bedst beskrives som følelsen af savn. Men rent fysiologisk oppe i hjernen kan det sammenlignes med abstinenser. Abstinenser efter looove.

Blodtrykket stiger

Dit blodtryk stiger på grund af en stigning i stresshomonet cortisol. Cortisol er kendt som kamphormonet, og kroppen går jo bogstaveligt talt også igennem en kamp for overlevelse, når man psykisk bryder sammen efter et brud. På grund af denne stigning i cortisolet stiger dit blodtryk også.

Huden slår ud

Din hud bliver desværre også påvirket efter et breakup. Resultatet af et breakup er ofte, at man slår fuldstændig ud i ansigtet. Så det er pludselig dobbelt op på nederen. Der sker rigtig meget med dig psykisk og fysisk efter et brud, og det er derfor helt normalt, at din hud bliver påvirket af denne stressede situation. Det kan nemlig også ses på din hud, hvis du generelt er stresset. Det samme gælder altså, når du har kærestesorger.

 

 

Kilde: EliteDaily