gå fra ham

Kærlighed

Dette er den typiske grund til, at kvinder går fra mænd

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den januar 11, 2018

Kærlighed byder på mange dilemmaer. Indimellem er der beslutninger, der er enormt svære at træffe. Når du elsker nogen, vil du strække dig langt, for at I skal have det godt sammen. Måske har du oplevet, at du har strukket dig så langt, at du helt har glemt dig selv. Skal du gå fra ham?

Det kan føles som et nederlag, hvis du pludselig tvivler på dit forhold. At gå fra ham virker så trist og opgivende.

Der kan være mange årsager til, at du vælger at forlade en kæreste. Den typiske grund til, at en kvinde går fra en mand, hun elsker, er dog, at han tager hende for givet. Dette er han højst sandsynligt ikke klar over selv. Han kan sagtens være et dejligt menneske med mange gode kvaliteter, men hans manglende tilstedeværelse gør dig ulykkelig. Mænd har en tendens til at tro, at når I først er kærester, så er du hans. Det er du jo sådan set også, men arbejdet stopper bare ikke der. Et forhold kan være hårdt, og det skal plejes hver eneste dag.

Dilemma

Det er svært! For når han er nærværende, er han jo den bedste i hele verden! Han får dig til at grine, han kysser dig, han tager dig i hånden, og han inviterer dig ud. Desværre føles det bare, som om der bliver færre og færre af de ting. Du oplever i højere grad, at han hænger ud med drengene, sidder på sin telefon, glemmer at lægge mærke til, når du har gjort dig flot for ham, og så siger han ikke engang tak for mad, når du har stået i køkkenet og gjort dig umage. Det giver dig en følelse af, at du er ligegyldig for ham.

Bed ham om at lytte

Hvis du oplever, at din kæreste ikke er nærværende nok – og at du brændende ønsker en forbedring for at blive i forholdet, så prøv at bede ham lytte til dig i bare fem minutter om dagen. Ikke bare fem minutter, hvor I diskuterer hverdagsproblematikker og sladder, men fem minutter, hvor du frit kan fortælle ham, hvad du føler, uden at han forholder sig kristisk til det. Det handler om nærvær, og om at han ser dig. I kan jo lade det gå begge veje. Spørg ham, hvordan det går. På den måde tvinger du ham til at se indad.

Husk, at han måske slet ikke er klar over, at han ‘opfører sig dumt’. Han er simpelthen bare kørt videre i sit eget spor og har glemt dig på vejen. Lige her bliver du nødt til at åbne munden og fortælle ham, hvad du har behov for. Bed ham om at lytte!