Det skal du gøre, hvis du ikke kan lide din kærestes veninde

author
Rebeca Pons

Åh, det er den mest frustrerende situation, ever. Din kæreste har en veninde – jep en pige, og det er der jo som sådan ikke noget galt i. Problemet er bare, at der er noget ved hende, du ikke kan lide. Måske har hun decideret været en kælling overfor dig, eller måske kan du bare ikke lide, at hun eksisterer. Du kan i hvert fald ikke lide hende.

Under alle omstændigheder findes der do’s and dont’s i forhold til, hvordan du skal håndtere situationen. Vi taler dig igennem dem her.

Du er bange for, at de er mere end venner

Dette er en af dem, som vi alle har lidt svært ved at indrømme. Måske du heller ikke engang, vil indrømme det overfor dig selv. Men hvis du får ondt maven, når din kæreste er sammen med veninden, så handler det meget muligt om jalousi. Inderst inde er du nervøs for,  at han kan have følelser for hende, eller om de engang har hooket up. Der er i hvert fald et eller andet der tricker inde i dig, når han skal se hende. Du kan læse tegnene på, om hun er vild med ham, her.

Nå, hvad kan du så gøre ved det?

Du har egentlig lyst til at spolere deres aftale, men det går jo ikke. Så længe det bare er sådan en små-jalousi følelse i kroppen, uden du helt ved, hvordan det skal beskrives, så bliver du nødt til at trække vejret dybt og sige til dig selv, at du godt kan stole på ham.

Hvis du derimod har på fornemmelsen, at de engang har været sammen, så burde du spørge ham direkte. Få jer en ærlig snak om det, og så kan han fortælle om det hele. Måske det er længe siden? Måske hun også har en kæreste? Hvis I tager en rationel snak om det, vil du få mere ro på. Men lad være med at finde din cray cray side frem, hvor du råber til ham, at han ikke må se hende. Det kommer der ikke noget godt ud af.

Hun har behandlet dig dårligt

Denne her er virkelig svær. Det er en virkelig skodsituation. Du får lyst til at sige ‘Hvordan kan du være veninder med en, der behandler mig dårligt?’. Problemet er bare, at du ikke kan tvinge ham til at cutte kontakten med hende. Du bliver nødt til at vente og krydse fingre for, at han enten trækker sig eller forsvarer dig overfor hende. Det kommer også lidt an på, hvor længe de har kendt hinanden. Er de barndomsvenner, så er det meget naturligt, at han vil kæmpe for at få det til at fungere. Er det et nyere venskab, og ser han en fremtid sammen med dig, så vil han nok give hende sparket.

Hvad kan du selv gøre ved situationen?

Du kan enten selv tage en snak med hende, hvis du er interesseret i det. Men har hun været så strid, at du ikke har intentioner om at skulle have noget med hende at gøre, så lad være med at sætte dig i situationer, hvor du bliver nødt til at tage stilling til hende. Er I i et stort selskab? Så sørg for at du ikke ender med at sidde ved siden af hende.

Lad det endelig ikke gå ud over jeres forhold. Det er hun på ingen måde værd.

Du kan ikke lide hendes personlighed

Du kan ikke være venner med alle, og bare fordi det er din kærestes veninde, behøver hun ikke være din. Men for at det ikke bliver helt ulideligt at skulle tilbringe tid sammen med hende, så fokuser på de ting, som I har til fælles. Der må være et eller andet. Elsker I begge SKAM?, så tal om det. Drømmer I begge om at komme til Bali? Så tag en sludder om det.

I behøver virkelig ikke blive de nye bedste veninder, men du kan få det til at fungere ved at prøve. Du vil få det nemmere med hende, hvis der er nogle positive sider, du kan fokusere på.