Er “én gang utro, altid utro” virkelig sandt?

Kan det virkelig passe, at "én gang utro, altid utro" er sandt? Se her, hvad denne undersøgelse viser.

author
Anja Bruneskjold

Desværre er der faktisk reeet mange, der har været deres kæreste utro. Men det betyder altså ikke nødvendigvis, at ordsproget “én gang utro, altid utro” passer. Eller hvad? Se her, hvad denne undersøgelse viser.

“Én gang utro, altid utro” er LIDT sand

Der findes virkelig mange forskellige årsager til, at folk går bag om ryggen på deres partner. Men myten om “én gang utro, altid utro” er altså ikke heeelt sand. Og så alligevel … For der ER måske noget om snakken. Men kun lidt.

I undersøgelsen viste det sig nemlig, at folk, der allerede har været utro en enkelt gang, faktisk har mere en tre gange så stor sandsynlighed for at være utro igen i forhold til de, der ALDRIG har været sammen med en anden, mens de havde en partner. Men det er naturligvis ikke det samme som “altid utro”. Og i samme undersøgelse var der da også masser af eksempler på folk, der havde været utro en enkelt gang tidligere, men aldrig nogensinde igen. Så … Der er ting, der peger på, at folk, der har været utro før, har større sandsynlighed for at komme til at være det igen. Men der er altså OGSÅ ting i undersøgelsen, der peger på det modsatte.

Så selvom man måske kan komme til at miste aaal tillid til sin partner, hvis han eller hun er utro, er det altså langt fra sikkert, at det samme scenarie kommer til at ske igen. Heldigvis.

Læs også: Så mange fyre mener IKKE, at kys er utroskab

Er du selv utro?

Hvis du overvejer at være utro, skal du måske lige stille dig selv disse spørgsmål, inden du gør det. Men hvis du allerede HAR været utro, og endnu ikke sagt det til din kæreste, kan det altså godt være, at det er smartest at forblive tavs. Du skal naturligvis gå efter din mavefornemmelse – men nogle gange ER det faktisk bedre ikke at sige noget. Det er i hvert fald noget, du virkelig bør tænke over.

Læs også: 7 akavede ting, der altid sker under sex