Er I egentlig bollevenner eller kærester?

Find ud af om I er bollevenner eller kærester

author
Annemarie Friis Persson

Er I bollevenner eller kærester eller måske noget helt tredje? Og hvad er forskellen egentlig? Hvis der overhovedet er nogen forskel andet end det, I selv kalder jer. Det er ikke altid helt nemt at definere, hvad I er.

Læs også: Dette er grunden til, at du ikke har en kæreste

I skal være enige

Der er flere tegn, du kan kigge efter hos din partner for at finde ud af, om I bare er bollevenner eller kærester, og ting du måske ikke bør gøre med en partner, der bare er en bolleven. Men hvad hvis I ikke er enige om, hvad I er? Selvom det måske er klokkeklart for dig, hvad man gør og ikke gør med henholdvis en bolleven og en kæreste, er det ikke sikkert, at din partner har samme opfattelse. Min erfaring siger mig i hvert fald, at vi ofte har forskellige opfattelser af, hvornår et forhold er ét, og hvornår det er noget andet. Det er faktisk sjældent, at det ikke er sådan.

Med vores forskellige opfattelser følger ofte misforståelser. Noget som din partner måske ser som venskabelige handlinger, ser du måske som romantiske handlinger og omvendt. Tager man for eksempel i biografen med en, man bare har sex med? Venner kan jo sagtens se en film sammen, men det er også bare en handling, der let kan kategoriseres som en parting. Er det for “koldt” kun at mødes for at at have sex? Det ligger i ordet – venner, der boller. Det er altså helt naturligt, at I har andet tilfælles end bare sex. Men det gør ondt, hvis du lægger mere i disse handlinger, end din partner gør. Og derfor er det vigtigt, at I er enige om spillereglerne, inden I indleder et forhold, hvad det så end må være.

Det er lettere sagt end gjort – det ved jeg godt. Men det vigtigste er, at I snakker om det. Vi har nemlig en tendens til at tro eller måske snarere at håbe på, at fordi vores egne følelser har udviklet sig, må vores partners følelser også have gjort det. Sådan er det desværre bare ikke altid.

Hvor går grænsen?

Netop på grund af vores forskellige opfattelser er det svært at sige, hvor grænsen går, og hvad du bør og ikke bør gøre i sådan en situation. Med andre ord er grænsen mellem bollevenner og kærester hårfin. Man siger altid, at ens kæreste også er ens bedste ven. Men kan man så godt have sex med sin bedste ven uden at være kærester? Er det i virkeligheden ikke sex, der adskiller venner og kærester? Der findes desværre ikke ét rigtigt svar på, hvornår I er bollevenner eller kærester. Selvom der er ting, I ikke burde gøre, hvis I bare er bollevenner, er det JER, der sætter grænsen og ikke mindst reglerne.

Der er altså ikke andet for end at stille din partner det angstprovokerende spørgsmål: “Hvad er vi?”. Frygten for at miste det, I allerede har, har måske afholdt dig fra at gøre det. Men der er ikke noget værre end at gå at tænke over det hele tiden. Tænk, hvis han eller hun har det på samme måde som dig! Hvis ikke, skal du huske på, at der ikke er noget galt med dig – du har bare ikke mødt den rette endnu. Men du har fået chancen for at vurdere, om du har lyst til at blive i forholdet eller ej.