Findes ‘kærlighed ved første blik’ overhovedet i virkeligheden?

Tror du på kærlighed ved første blik? Og er du overhovedet med på, hvad det er? Bliv klogere her!

author
Anja Bruneskjold

Ligesom du har hørt om udtrykket ‘kærlighed gør blind‘, har du stensikkert også hørt om ‘kærlighed ved første blik’. Men tror du overhovedet på, at fænomenet findes? Altså, at man kan være SÅ heldig at møde et andet menneske, som man pladask falder for og bliver forelsket i? Women’s Health har talt med psykolog Ann Rosen Spector om netop kærlighed ved første blik.

Hvad er kærlighed ved første blik?

Umiddelbart handler kærlighed ved første blik om noget, du stensikkert har set på film. Det der med, at en pige eller fyr ankommer til en fest og med det samme forelsker sig i en eller anden person, der står ovre i hjørnet for sig selv. På film sker der noget magisk. Der opstår sød musik og kærlighed. Alt sammen på et splitsekund. Og yes, DET er kærlighed ved første blik.

Måske mener du, at kærlighed ved første blik findes i mange forskellige former … Og det kan da også godt være. Men hvis man spørger Ann Rosen Spector, så findes det altså slet ikke. Hun siger nemlig, at ægte kærlighed tager tid og skal bygges op. Det er altså ikke noget, der kommer af sig selv, mener hun. Begge parter skal arbejde for kærligheden.

Læs også: Her vil du finde kærligheden ifølge dit stjernetegn

Hvad er det så, der sker?

Når du ankommer til en fest og med det samme får lyst til at tale med personen ovre i hjørnet, så er det nok ikke, fordi der med et er opstået kærlighed. Men det kan da godt være, at du FØLER det sådan lige i øjeblikket. I virkeligheden er du måske bare betaget af personen. Det kan også være, at du VIRKELIG er tiltrukket af ham eller hende. Et eller andet gør i hvert fald, at du får lyst til at henvende dig. Men det behøver altså laaangt fra at handle om kærlighed. Sorryyyyy!

Læs også: Det sker der med din krop, når du er forelsket