DET siger dit forhold til din far om dit parforhold

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Hvordan er dit forhold egentlig til din far? Og har du nogensinde overvejet, om det påvirker dit forhold til fyre? Det kan være, at du har et vildt godt forhold til din far. Men det er faktisk meget mere normalt, end du tror, at man har et dårligt forhold til sine forældre. Så hvis du ikke har det fedeste forhold til din far, eller hvis han slet ikke er en del af dit liv, er du altså ikke unormal. Men begrebet daddy issues er ikke taget heeelt ud af den blå luft. En undersøgelse viser nemlig, at dit forhold til din far faktisk påvirker dit parforhold RET meget. Det skriver Your Tango.

Læs også: 7 tegn på, at din mor er din bedste veninde

Sådan gjorde de

Et hold forskere fra Pennsylvania State University samlede 200 kvindelige søskendepar. De analyserede søstrenes udvikling i forhold til deres forhold til deres forældre.

De to søstre skulle være født med mindst fire års mellemrum. Og deres forældre skulle være blevet skilt, inden den yngste datter fyldte 14 år. Søstrene havde altså samme forudsætninger, med forholdet til deres far som eneste forandring, fordi de ikke var lige gamle, da forældrene blev skilt.

Forskerne kom frem til, at de ældre søstre havde færre forventninger til deres kærester. De havde også flere seksuelle partnere og færre gode parforhold.

So there you have it. Hvis du har et mindre godt forhold til din far, eller hvis han ikke er en del af dit liv, har du måske lidt sværere ved det med kærligheden. Som med alle andre undersøgelser, skal denne forskning selvfølgelig tages med et gran salt. Det kan nemlig sagtens være, at du ikke har din far i dit liv, men stadig har et sundt og kærligt parforhold. Og der er heller intet galt med at have haft en masse forskellige sexpartnere – så længe du altid kun har sex, fordi du har lyst.

Læs også: DENNE opførsel påvirker dit forhold MEGET mere, end du tror