Har ekskæresten fået ny kæreste? Sådan håndterer du det

author
Mathilde Brandborg

Har ekskæresten fået ny kæreste, er det ikke altid noget, vi bliver superbegejstrede over at få at vide. Selvom du måske tænker, at du egentlig er ovre ham og ligeglad, så kan det stadig give et lille stik i hjertet at se, at han nu også er ovre dig. Det kan også være, du slet, slet, slet ikke føler, du er ovre ham. I det tilfælde kan det være ekstremt hårdt at se, at han nu er glad med en anden.

Først og fremmest skal du huske på, at det er helt almindeligt, at du får en reaktion på, at din ekskæreste nu er i et nyt forhold. Han plejede jo at være ‘din’. Har ekskæresten fået ny kæreste, må du altså godt give dig selv lov til at blive vred, trist, frustreret, såret eller sågar glad, hvis det er den følelse, der kommer op i dig.

Uforløste følelser

En af de typiske frustrationer, der kan ramme dig, når eksen pludselig er i et nyt forhold, er, at du føler, du har spildt din tid. Måske tænker du, at nu får hende den nye bare lov til at høste al den gode opførsel, du har sået i eksen. Altså, at han er blevet en bedre kæreste af at være sammen med dig, og nu får den nye kæreste altså kun alt det gode fra ham. Det lyder jo lidt fjollet, men det er en helt reel følelse. Men her bør du lige huske, at ingen forhold er ens. Det er altså slet ikke sikkert, at deres forhold minder om det, du og ham havde sammen. Forsøg at undgå at opbygge et had til din ekskærestes nye kæreste.

En anden følelse, du kan blive ramt af, er utilstrækkelighed. Har ekskæresten fået ny kæreste, står du måske pludselig med en masse tanker, der handler om dig selv og dine ‘fejl’. Hvorfor kunne han ikke være kæreste med dig, når nu han godt kan være kæreste med hende den nye? Hvad er der i vejen med dig? Det er ikke altid et let spørgsmål at besvare, men husk lige på, at kærlighed ikke har en facitliste. Det er ikke sådan, at hvis man som par gør nogle specielle ting sammen, så er man sikret at blive sammen for evigt. Der er enormt mange faktorer, der spiller ind. Og bare fordi jeres forhold ikke fungerede, betyder det ikke, at han har kasseret alle følelser, der hørte til det. Alle forhold er forskellige, og man elsker aldrig personer på samme måde. Du er altså ikke blevet ‘erstattet’ på den måde.

Lad være med at …

Det er okay at føle som du gør – det har vi ligesom rundet nu. Men ikke alle følelser fortjener rampelys. Selvom du føler dig uretfærdigt behandlet, så lad være med at gøre ham bevidst om det. Det hjælper sjældent. Reflekter i stedet over det, du føler. Hvorfor føler du sådan? Hvordan kan du overkomme denne følelse? Hvad har du brug for? Her kan det være let at bilde sig selv ind, at alting bliver bedre, hvis du bare får lukket dine frustrationer ud over for ham. Men gør det reelt set det? Sjældent.

Tænk over, hvad du vil opnå. Det kan faktisk være ret svært at svare på. Vil du i virkeligheden gerne have ham tilbage? Hvis svaret er ja, så prøv lige at undersøge dit eget sind. Hvorfor vil du gerne have ham tilbage? Hvad er det, du savner?

Vi bør naturligvis alle kæmpe for kærligheden! Den er trods alt noget af det smukkeste i verden. Men det skal give mening at kæmpe. Du skal kun kæmpe, hvis du efter lang tid kan mærke, at jeres forhold for alvor ikke er afsluttet. Det er sjældent sådan, det rent faktisk er.

Gør i stedet …

I stedet for at forsøge at opnå en eller anden form for retfærdighedsfølelse, du selv har defineret, så se den anden vej. Slet ham fra telefonen, Instagram, Facebook, Snapchat og så videre. Lad være med at lade dig eksponere for ham unødigt. For hvad kommer der ud af det? Intet. Det er spild af liv. Brug dine tanker på noget konstruktivt, find dig selv. Lad være med at bruge mere af din tid på ham. Især hvis grunden, til at du har lyst til det, er født af den der irriterende uretfærdighedsfornemmelse.

Undtagelser

Kærlighed er selvfølgelig ikke helt sort/hvid, det er klart! Har ekskæresten fået ny kæreste, bør det naturligvis heller ikke dikteres, hvad der er rigtigt og forkert at gøre. Så for en god ordens skyld bør det måske lige påpeges, at det altid afhænger af den enkelte situation. En gang imellem sker det, at tingene er mere komplekse end som så, og derfor kan du have gavn af at snakke ud med ham, hvis han pludselig har fået en ny kæreste. Gør det, der føles rigtigt for dig, men sørg for at agere reflekterende inden du tager en beslutning.