Her er den ting, fyre siger, som piger hader ALLERmest

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Vi ELSKER fyre. De er skønne – men de kan også drive os liiidt til vanvid. Hvis du deler badeværelse med en fyr, synes du sikkert også, at disse 15 ting er SUPERirriterende. Men der er altså særligt én bestemt ting, som piger virkelig hader, når fyre siger. Det skriver Psychology Today.

Læs også: 10 ting, din kæreste gør, som er MEGAirriterende

Hader du også, når fyre siger denne ting?

Psykologen Susan Krauss Whitbourne har svaret på, hvad piger VIRKELIG hader, at fyre siger. Det er ikke så meget én bestemt sætning – det handler mere om, at piger hader, når fyre siger ting på en bestemt måde. Og det handler altså om mansplaining.

Ordet mansplaining kommer fra en sammentrækning af ordene man og explain og betyder kort fortalt, at nogle fyre forklarer ting, som piger allerede ved – og det hader vi altså RET meget.

Susan Krauss Whitbourne forklarer, at det særligt handler om fyre, der er lidt nørdede med nogle bestemte ting. Og her er det altså tit fyre, der tager monopol på at vide en MASSE om alle mulige ting. Ting, som de selvfølgelig skal forklare til deres kærester og veninder.

Læs også: Sexstillingen, som ALLE piger hader

Har du været offer for mansplaining?

Hader du også, når fyre siger den slags ting til dig – altså mansplainer? Har du egentlig lagt mærke til, om du har været offer for mansplaining? Urban Dictionary beskriver begrebet mansplaining på denne måde:

Når en mand taler nedsættende til en kvinde om en ting, som han ikke tror, hun ved noget om. Hvor han i virkeligheden mangler en masse viden på området, og hvor det er højst sandsynligt, at kvinden faktisk ved mere om emnet, end manden gør.

Lyder det, som noget du har oplevet? Så er du laaangt fra alene. Hvis du oplever, at en fyr kører en gang mansplaining af på dig, kan du altid prøve at gøre ham opmærksom på, hvad han egentlig har gang i. Forhåbentlig vil han undskylde og være lidt flov, hæhæ.

Og så skal vi huske på, at de fleste fyre jo er søde og dejlige – der er bare nogle af dem, der lige skal tænke sig om en ekstra gang, før de forsøger at forklare dig ting, du allerede ved.

Læs også: 8 ting, piger gør, som fyre synes, er irriterende