Forslag til juledate

Kærlighed

Hold den ultimative julehyggedag med kæresten

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den december 6, 2017

Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, at jul og hygge hænger sammen. Men hvad hører ellers til jul? Kærlighed selvfølgelig. Måske er du i gang med denne adventskalender til kæresten? Uanset hvad kan I helt sikkert hive en dag ud af kalenderen til en hyggedag i julen og kærlighedens tegn. I skal nemlig på juledate. Bare rolig, din kæreste skal nok synes, det er hyggeligt også. Han bruger jo trods alt hele dagen sammen med den, han elsker.

Psst! Du kan også sagtens bruge denne julehyggedag som juledate sammen med ham, du dater.

Det skal I

Det sjoveste ville være, hvis du slet ikke fortæller ham, hvad I skal lave, men bare at han skal sætte hele dagen af til hygge med dig. Du starter selvfølgelig med at lave lækker morgenmad. Hvis du vil være helt gennemført med juletema, kan du for eksempel lave pandekager, hvor du tilføjer lidt kardemomme og kanel.

Når I har spist, skal I have det varme tøj på, for nu skal I ud i kulden. Og nu er det så, det bliver lidt op til dig, hvad du har lyst til at planlægge. Jeg lister nogle ideer op herunder, men lige præcis hvad du har lyst til, at I laver, kommer an på omstændighederne. Det kan være ting som vejret, interesser og penge, der spiller ind. Men få gerne inspiration fra forslagene her:

  • Julemarkeder (med glögg og æbleskiver)
  • En tur i skoven (med tæppe, varm kakao og snacks)
  • En kælketur (sne kræves…)
  • Fælde juletræ (hvis I da skal have sådan et – måske et lille et?)
  • Stå på skøjter (oplagt mulighed for at flette fingre)
  • Tivoli, Tivoli Friheden eller andet i samme stil (afhængig af, hvor I bor – undersøg muligheder i området)
  • Julegaveshopping (ikke til hinanden selvfølgelig)

Slut dagen af på bedste manér

Når I kommer hjem efter at have brugt en masse timer ude i kulden, skal der virkelig skrues op for hyggen derhjemme. Ikke noget med at gå hver til sit for liiiige at slappe af. Nej, I skal slappe af sammen.

Du tænder for din favorit juleplayliste og gør klar til julehygge. Igen afhænger det meget af, hvad I har lyst til, men det kunne være ting som at lægge et svært puslespil, lave dekorationer, spille et sjovt spil, quizze, pakke gaver ind, skrive ønskesedler…

Aftensmaden er selvfølgelig risengrød med smørklat, kanel og rød saftevand til. Og i tv’et kører et par hyggelige julefilm. Måske tænker du, at din kæreste slet ikke er til de der klassiske julefilm. Men har du tænkt over, hvor sjov Love Actually faktisk er? Den kan altså sagtens være noget for ham. Det samme med The Holiday.

Det kræver måske en smule overtalelse, men det skal du nok klare. Begge film findes desuden på blockbuster.dk til 19 kroner per film. Ellers kan I jo også sagtens vælge en film som Mission Julegave, så han kan se på lidt action med den gode Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.