Hvorfor kalder du ALDRIG kæresten hans rigtige navn?

Har du også opfundet en masse forskellige kælenavne til kæresten? Det er ikke helt tilfældigt - se bare her.

author
Anja Bruneskjold

Er du en af dem, der har nogle af de skøreste kælenavne til kæresten? Og bruger du aldrig hans ellers hendes rigtige navn længere? Det er der faktisk en særlig grund til, viser en amerikansk undersøgelse.

Læs også: 9 tegn på, at du er i et usundt forhold

Hvorfor bruger man overhovedet kælenavne til kæresten?

Ja, det er et godt spørgsmål. Og det sker ligesom bare, uden man tænker over det. Måske har du hørt om kærlighedssprog. Sådan et har alle. OGSÅ dig og kæresten … I har altså en helt særlig måde at kommunikere på. Og I kalder højst sandsynligt hinanden alle mulige skøre og sjove kælenavne – som naturligvis kommer af kærlighed.

Du ved måske allerede, at det betyder reeeet meget, når din kæreste kalder dig ‘skat’. Men er du med på, hvad der HELT NØJAGTIG gør, at I stort set altid undgår at kalde hinanden jeres rigtige navne? Det handler simpelthen om intimitet, når du finder på kælenavne til kæresten. Og det samme gælder selvfølgelig også den anden vej. Ved at finde på alle mulige navne til hinanden skaber I faktisk jeres egen lille verden, som kun I forstår. Og det sker højst sandsynligt, uden I egentlig lægger mærke til det. Kælenavne er altså laaangt mere specielle end jeres rigtige navne. Og derfor har I nok også tendens til aldrig rigtig at bruge netop de navne.

Det skal naturligvis IKKE være øgenavne, I kalder hinanden. Men søde ting … Nogle af dem har I måske fundet på “bare fordi”, og andre har måske forbindelse til et eller andet internt, I har oplevet sammen.

Ligegyldigt hvad, er det navne, som er lavet i kærlighed. Og det er navne, I begge kan lide og har det godt med.

I undersøgelsen fandt forskere altså ud af, at kælenavne til kæresten skabte mere intimitet og et stærkere bånd mellem kærestepar. Det lyder jo ret dejligt.

Er du en af dem, der kalder din kæreste søde kælenavne? Eller mangler du måske lidt inspiration? Så tjek disse skøre ting, du kan kalde din kæreste.

Læs også: Den mest almindelige årsag til utroskab