Kan I egentlig være kærester uden at sætte label på?

Find ud af om, I kan være kærester uden at sætte label på

author
Annemarie Friis Persson

Hvornår er man kærester? Og kan man være kærester uden label? Overgangen fra at date til at være kærester er forvirrende. I ses ofte, og I har da også mødt hinandens familie og venner. Måske I endda er begyndt på en serie sammen? Så er man kærester, er man ikke? Eller er man først kærester, når man har sat label på? Og hvordan sætter man overhovedet label på? Er du lige så forvirret som jeg, så læs med her.

Læs også: Er I egentlig bollevenner eller kærester?

Hvornår er man kærester?

Der findes desværre ikke ét rigtigt svar på, hvornår man er kærester, og om man kan være kærester uden label. Beklager! Vi har ofte forskellige opfattelser af, hvornår man kan kalde sig kærester, og frygten for, at ens partner ikke har samme opfattelse som en selv, afholder os måske nogle gange fra at stille det frygtindgydende spørgsmål “skal vi være kærester?”.

Nogle opfører sig som kærester uden at kalde sig det. Måske har de forskellige opfattelser af, hvad de er. Eller måske er de enige om, hvad de er, men tør ikke at tage springet. Uanset grunden er det en forvirrende overgang eller situation. Men hvis I er enige om, hvad I er, ER det vel bare en titel, er det ikke? Især hvis I allerede opfører jer som kærester. Du må gøre op med dig selv, om det er vigtigt for dig at kunne kalde din partner for din kæreste eller ej.
Så hvornår er man kærester og kan sætte label på? Du kan læse nogle gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil have, at I bliver ÆGTE kærester. Hvis ikke, så vent at se. Det kan være din partner kommer dig i forkøbet.

Det vigtigste er, at I har det godt med jeres forhold og det, I kalder jer selv. Hvad, alle andre tænker og tror, er ligegyldigt. Selvom det kan være irriterende at få kommentarer og spørgsmål som “I er jo kærester, hvorfor spørger du ikke bare ham eller hende?”. Det er dig og din partner, der bestemmer, om I kan være kærester uden label.

How to put a label on it

Hvis du ikke har lyst til at tage snakken med ham eller hende endnu eller NOGENSINDE, kan du jo komme med nogle små hentydninger. Fortæl for eksempel din partner, at du synes, at han eller hun er rigtig sød, og at du godt kan lide at tilbringe tid sammen med personen. Giv eventuelt også udtryk for, at du gerne vil have en kæreste. Og husk så at lægge mærke til, hvordan personen reagerer på det. Hvis han eller hun gengælder dine ord, så fortsæt bare. Hvis ikke, er det måske for tidligt for din partner, og du bør tage det stille og roligt. Det skal nok komme!

Du kan også omtale ham eller hende som din kæreste, mens han eller hun hører det og se, hvordan de reagerer. Det er skræmmende – det ved jeg godt. Men måske han eller hun bliver glædeligt overrasket og også begynder at kalde dig sin kæreste. Så behøver I heller ikke at tage snakken. Nemt!