Ny forskning: Derfor skal I ikke lægge jer til at sove, når I er vrede på hinanden

Det er ikke godt for jer at lægge jer til at sove, når man er sur

author
Rebeca Pons

Du har helt sikkert prøvet det. Du blev så sur på din kæreste, at du ikke kunne holde din vrede tilbage, og derfor endte I i et kæmpe skænderi lige inden, I skulle sove. Skænderiet trak ud (Gør de ikke altid det?), klokken blev mange, og derfor blev I nødt til at lægge jer til at sove i vrede.

Men i følge en ny undersøgelse foretaget af Nature Communications, så er det virkelig en dårlig idé – en helt igennem skod idé.

Det er langt bedre, hvis I udskyder skænderiet til dagen efter, og får lagt jer til at sove uden at have skændes.

Det er ikke kun fordi, det ødelægger jeres nattesøvn, at I burde vente med skænderiet.

Det skyldes den måde, vores hjerner kategoriserer vores hukommelse, når vi sover. Hmm, hvad betyder lige dét?

Mens du sover, arbejder din hjerne på højtryk for at organisere alle dine erfaringer og placere dem i din korttids- og langtidshukommelse, samtidig med at den knytter nye og gamle minder sammen.

Undersøgelsen bestod af en øvelse kaldet Think/no-think. Før deltagerne skulle sove, fik de fremvist et billede af et ansigt med et neutralt udtryk. Hvert ansigt blev bagefter koblet sammen med et negativt eller sørgeligt billede som for eksempel lig og grædende børn.

Deltagerne blev først bedt om at koble det neutrale billede sammen med det negative, og efter noget tid fik de det negative billede foran sig igen, og blev bedt om at glemme det neutrale billede.

Da testen blev udført anden gang, efter deltagerne havde fået en fuld nattesøvn, viste deres hjerneaktivitet,  at de var tre procent mere tilbøjelige til at huske de negative billeder. Dette beviser, at søvn gjorde det lettere at huske smerten og alt det negative.

 

Hvad betyder det så for dit forhold?

Det betyder simpelthen, at hvis I skændes lige inden, I skal sove, vil jeres hjerne placere oplevelsen i jeres langtidshukommelse, mens I sover, hvilket betyder det ret uheldige: At I vil holde fast i det skænderi i virkelig lang tid.

Du ved, lidt ligesom når du bringer noget op, som han gjorde galt for en milliard år siden?

Det er jo virkelig skidt for jeres forhold.

 

Så hvad har vi lært her?

Selvom det nogen gange kan være svært, skal I vente med skænderiet til morgenen efter. Det vil være meget bedre for jeres forhold i det lange løb. Du vil næppe hænge på de negative følelser for evigt, vil du?

Sov godt!

Kilde: EliteDaily