påvirker dit forhold

Kærlighed

Denne opførsel påvirker dit forhold mere end noget andet

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den august 10, 2016

Er det jalousi? Er det noget du siger, der gør ham vred? Nej, det er dit allerførste forhold, der påvirker dit nuværende forhold til din kæreste. Men her taler vi ikke om din dumme ekskæreste.

Din kæreste betyder meget for dig, og du ønsker sikkert, at I skal være sammen for evigt. Du ønsker at intet skal skille jer ad, men så skal du passe på dit allerførste forhold: Dine forældre.

Forholdet til din forældre kan påvirke, hvor meget du er i stand til at elske en anden. Derfor kan det, selvom du ikke tænker over det, altså påvirke hvordan du opfører dig overfor din kæreste. Gør du nogle gange noget overfor din kæreste, du ikke helt kan forklare? Så findes svaret helt sikkert længere nede.

Da du ikke har kunne styre, hvordan dine forældre har behandlet dig som lille, afhænger dig og din kærestes fremtid af, hvordan du opfører dig i dag, og om du lader dine forældre påvirke dig.

Hvordan er dit forhold til dine forældre?

En gruppe psykologer har studeret en række forældre og børn, og er kommet frem til fire forskellige typer forhold: Det sikre forhold, det travle forhold , det afvisende forhold og det frygtfyldte forhold. Det er ikke dem alle, der påvirker et forhold negativt.

Det sikre forhold

Dette er det sundeste forhold, da det betyder, at du vil føle dig sikker i dit forhold til din kæreste. Din barndom var fuld af tryghed, og du var ikke bange for at blive forladt.

Hvis du ikke er bange for, at din kæreste forlader dig, er det et tegn på, at dine forældre har haft en sund balance imellem at være sammen med dig og at være væk fra dig. Det betyder, at du har haft tryghed i din barndom, og det er noget positivt, du tager videre til dit nuværende forhold til din kæreste.

Det travle forhold

Dette type forhold er muligvis doomed fra starten af, da du ikke kan finde ud af at være alene. Du har et uopfyldt behov for at være sammen med dem, du elsker, da du ikke har modtaget dette fra dine forældre. Dine forældre var meget væk, da du var lille, og det betyder, at du bliver ked og føler dig forladt, når du er alene, fordi din kæreste er sammen med vennerne.

Du hader derfor, når din kæreste er væk, hvilket betyder, at I ender med at skændes ofte, når I er adskilt.

Det afvisende forhold

Medmindre både dig og din kæreste har haft denne type forhold til jeres forældre, er det dømt til at gå galt imellem jer. Som barn følte du, at dine forældre ikke rigtig gad dig, og for at beskytte dig selv lærte du med tiden at tage vare om dig selv og have nok i dig selv. Du har derfor lært fra barn af, at i et forhold kommer man ikke for tæt på hinanden, og du har derfor tendens til at have svært ved at åbne dig op for din kæreste. Med mindre din kæreste er lige sådan, vil han i længden blive træt af det.

Det frygtfyldte forhold

Dette må være det værste, du kan udsættes for i et forhold. Men hvis du har været udsat for vold eller overgreb i dit forhold til dine forældre, vil det betyde, at du vil få svært ved at stole på en kæreste, da du vil være konstant bange for, at han vil såre dig. Den frygt vil ende med at æde forholdet op.

Hvis dette er tilfældet hos dig, vil vi anbefale dig, at få noget hjælp, så du kan komme over oplevelsen.

 

Nu hvor du ved, hvad det kan gøre ved dig og din kærestes forhold, så sørg for at lære af det, så det ikke ødelægger jeres forhold.

 

 Kilde: Powerofpositivity.com

Mere om