Denne opførsel påvirker dit forhold MEGET mere, end du tror

author
Anja Bruneskjold

Er det jalousi? Er det noget, du siger, der gør ham vred? Nej, det er dit allerførste forhold, der påvirker dit forhold til din nuværende kæreste. Men her taler vi ikke om din dumme ekskæreste.

Din kæreste betyder meget for dig, og du ønsker sikkert, at I skal være sammen for evigt. Du ønsker at intet skal skille jer ad, men så skal du passe på dit allerførste forhold: Dine forældre.

Forholdet til din forældre kan påvirke, hvor meget du er i stand til at elske en anden. Derfor kan det, selvom du ikke tænker over det, altså påvirke, hvordan du opfører dig overfor din kæreste. Gør du nogle gange noget overfor din kæreste, du ikke helt kan forklare? Så findes svaret helt sikkert længere nede.

Da du ikke har kunne styre, hvordan dine forældre har behandlet dig som lille, afhænger din og din kærestes fremtid af, hvordan du opfører dig i dag – og om du lader dine forældre påvirke dig.

Læs også: Det er mere normalt, end du tror, at have et dårligt forhold til sine forældre

Hvordan er dit forhold til dine forældre?

En gruppe psykologer har studeret en række forældre og børn og er kommet frem til fire forskellige typer forhold: Det sikre forhold, det travle forhold, det afvisende forhold og det frygtfyldte forhold. Det er ikke dem alle, der påvirker et forhold negativt.

Det sikre forhold

Dette er det sundeste forhold, da det betyder, at du vil føle dig sikker i dit forhold til din kæreste. Din barndom var fuld af tryghed, og du var ikke bange for at blive forladt.

Hvis du ikke er bange for, at din kæreste forlader dig, er det et tegn på, at dine forældre har haft en sund balance imellem at være sammen med dig og at være væk fra dig. Det betyder, at du har haft tryghed i din barndom, og det er noget positivt, du tager videre til dit nuværende forhold til din kæreste.

Det travle forhold

Dette type forhold er muligvis doomed fra starten af, da du ikke kan finde ud af at være alene. Du har et uopfyldt behov for at være sammen med dem, du elsker, da du ikke har modtaget dette fra dine forældre. Dine forældre var meget væk, da du var lille, og det betyder, at du bliver ked af det og føler dig forladt, når du er alene, fordi din kæreste er sammen med vennerne.

Du hader derfor, når din kæreste er væk, og det betyder, at I ofte ender med at skændes, når I er adskilt.

Det afvisende forhold

Medmindre både du og din kæreste har haft denne type forhold til jeres forældre, er det dømt til at gå galt imellem jer. Som barn følte du, at dine forældre ikke rigtig gad dig, og for at beskytte dig selv lærte du med tiden at tage vare på dig selv. Du har derfor lært, at man ikke skal aaalt for tæt på hinanden i et forhold – og derfor har du tendens til at have svært ved at åbne dig op for din kæreste. Med mindre din kæreste er lige sådan, vil han i længden blive træt af det.

Læs også: Dette er den VÆRSTE dealbreaker i et forhold

Det frygtfyldte forhold

Dette må være det værste, du kan udsættes for i et forhold. Men hvis du har været udsat for vold eller overgreb i dit forhold til dine forældre, vil det betyde, at du vil få svært ved at stole på en kæreste – du vil konstant være bange for, at han sårer dig. Og den frygt vil ende med at æde forholdet op.

Hvis dette er tilfældet hos dig, vil vi anbefale dig, at få noget hjælp, så du kan komme dig over oplevelsen.

Nu hvor du ved, hvordan forholdet til dine forældre kan påvirke dit nuværende forhold til din kæreste, kan du lettere sørge for, at det ikke går i stykker og påvirker dit forhold

Kilde: Powerofpositivity.com