Er jeg introvert eller ekstrovert?

Kærlighed

Parforhold: Det skal I gøre, hvis den ene er introvert og den anden er ekstrovert

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den februar 16, 2017

Er den ene af jer i forholdet introvert, og den anden ekstrovert? Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, men det kan alligevel give udfordringer i forholdet, fordi det vil betyde, at I opfører jer forskelligt i diverse situationer. Det er ikke et problem i sig selv, men det kan det blive, hvis I ikke accepterer hinandens forskelligheder.

Men er det muligt? Kan et parforhold godt fungere?

Ja, et parhold kan sagtens fungere, selvom den ene er introvert, og den anden er ekstrovert, men det er vigtigt, at I giver hinanden plads til at være, som I nu er. I kan og skal ikke lave om på hinanden.

Der findes ikke en komplet guide til, hvordan I får det til at fungere, selvom I er forskellige. For ingen introverte er ens, og det samme gælder de ekstroverte. Der er mange forskellige måder at være det på, og derfor gør det, det besværligt at lave en fuldstændig detaljeret go-to-guide.

Men det bedste I kan gøre er at sætter jer ind i, hvad der er jeres forskelle. Hvad gør den ene af jer til introvert? Og hvad gør den anden til ekstrovert? Det er nemlig ikke ens for alle.

Lad os komme med et eksempel.

Det kan være den ene fylder meget til et selskab, og er den, der taler hele tiden, mens den anden er lidt mere stille, og ikke har behov for at sige noget hele tiden. Den anden hygger sig mere ved at få lov til kigge lidt mere på.

Den ekstroverte har måske svært ved at forstå, hvorfor den anden er så stille, og kan hurtigt opfatte det som om, at den anden ikke hygger sig. Samtidig kan det være, at den introverte føler, at det er svært at få et ord indført, fordi den ekstroverte tager al taletiden.

Det skal I nu løse

Lad os gå videre med det eksempel. For at jeres forskelligheder skal fungere, bliver I nødt til at løse hver eneste situation, hvor I er forskellige. Løse er nok at bruge det forkerte ord, for der er jo egentlig ikke et problem.

Det bliver først et problem, når I ikke forstår hinanden, og den ene begynder at blive irriteret, fordi den anden ikke virker til at hygge sig til selskabet. Vi har sagt det mange gange før, men kommunikér, kommunikér, kommunikér. Tal for pokker om det, i stedet for at konkludere, hvorfor den anden gør det, som den gør.

Jo mere I taler om det, jo bedre lærer I hinanden at kende, og I bliver bedre til at forstå, hvad der lige foregår, og hvorfor den anden gør, som den gør.

Til sidst skal I huske at acceptere hinandens forskelle. Bare fordi den ene af jer er på den ene måde, betyder det ikke, at den også skal være sådan.

Se det som en fordel

Fordi den ene er introvert og den anden er ekstrovert, betyder det, at I er gode til forskellige ting. For at et team skal kunne fungere, skal I ikke kunne de samme ting. I er et par, og det betyder, at I også er et (lille) team. I skal få det til at fungere sammen, og det kræver arbejde.

Et arbejde, der dog vil være det hele værd.

Så giv hinanden plads, accepter jeres forskelligheder og sæt jer i hinandens sted.

 

Mere om