SÅ godt virker det faktisk på en fyr, når du spiller kostbar

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Du er vildt interesseret i ham der fyren, så derfor lader du, som om du ikke er interesseret. Wait, whaaat? Det giver i grunden ingen mening. Men du har helt sikkert prøvet, at en fyr har spillet kostbar overfor dig – og mon ikke hans langsommelige svar og uopnåelige attitude gjorde dig lidt mere interesseret og desperat efter hans opmærksomhed? Men virker det egentlig at spille kostbar? Lytter man til eksperterne, så er svaret faktisk JA! Det skriver Psycology Today.

Hvorfor virker det?

Undersøgelsen har vist, at det faktisk virker at spille kostbar. Årsagen er, at folk ikke blot sætter mere pris på ting, som er svære at få, men at deres ønske om at få det også bliver større, når det er vanskeligt for dem.
Når noget virker sjældent, unikt og svært at få fat i, øger det folks opfattelse af det som mere attraktivt og værdifuldt. Hvis man tror, at man får et nej, bliver valgt fra eller ikke får, hvad man gerne vil have, så vil man ofte reagere ved at prøve hårdere for at få det.

Læs også: Ting, du tror, fyre synes er attraktive, men som faktisk ikke passer

MEN!

Ja, forskningen har vist, at det virker at spille kostbar, fordi det øger fyrens interesse … Men du kan jo spørge dig selv, om du ville jage en fyr, der spiller kostbar, hvis du ikke allerede var interesseret i forvejen? Nej, vel? Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at undersøgelsen viser, at det kun virker at spille kostbar, hvis fyren allerede er (i det mindste en lille smule) interesseret, synes du er sød og kan lide dig.


Er disse ting på plads, så KAN det virke at spille lidt kostbar – der er altså større chancer for, at fyren vil finde dig mere attraktiv. Og det vil også forstærke hans ønske om at få fingrene i dig og motivere ham til at jage dig endnu mere. Det folk ikke kan få, kommer de bare til at ønske mere..

Læs også: 4 tydelige tegn, som afslører, om en person lyver for dig

Sååå, hvordan gør du ham interesseret fra begyndelsen?

Inden du begynder at spille kostbar, skal du jo som sagt have gjort ham interesseret først. Faktisk viser forskningen, at folk som er mere direkte, engagerede og interesserede under en date (altså lidt mere easy to get) opfattes som mere positive og likable. Når interessen var skabt, var det til gengæld de piger, som efterfølgende blev mere hard to get, der skabte størst interesse og begær hos fyrene. Ja, kringlet skal det være.

Men åbenbart er det, som får en fyr til at kunne lide dig, faktisk det modsatte af det, som får ham til at jage dig på længere sigt. Så du kan jo starte med at skabe interessen fra fyren, og når han så er begyndt at kunne lide dig, kan du spille lidt mere kostbar for at kickstarte hans begær.

Lær at mestre spillet

Måske du allerede er mester i at spille kostbar. Måske du stadig har brug for nogle tips … Det kunne være at lyde som om, at du har tusinde planer. Være svær at komme i kontant med. Tage dig lang tid om at sms’e eller ringe tilbage. Eller måske lige “glemme” det.

Så hvis du føler dig overset, eller du måske tænker, at han tager dig for givet, kan det være, at du skal spille lidt kostbar. Det skader vel ikke at få ham til at tørste lidt efter, hvad han vil have. Husk dog, at det nok ikke virker, hvis du udelukkende spiller hard to get. Ingen gider at forsætte jagten, hvis de aldrig får byttet en gang i mellem. Så prøv at skabe en balance, hvor du ikke bare er helt off limit eller totalt easy to get. Du skal jo også vise ham, at du rent faktisk kan lide ham.

Læs også: 6 ubehagelige ting, fyre gør overfor piger, som de tror er HELT okay