Så lang tid bør du vente med at have sex med din date, hvis du gerne vil være kærester

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Du har allerede forestillet dig, hvordan dit navn vil lyde med hans efternavn. Og hans grønne øjne vil klæde jeres fremtidige børn SÅÅÅ godt. Okaaay, du er vist en lille smule ramt af Amors pil … Faktisk sker der rigtig mange ting med din krop, når du er forelsket. Og du får sikkert bare lyst til at hoppe direkte under dynerne med ham. MEN hvor langt tid bør du vente med sex, hvis du gerne vil være kærester? Det giver Psykolog Chloe Carmichael et bud på til Women’s Health.

Læs også: Flirt, date eller kæreste: HER er den perfekte date til jer

Flere dates over en måned

Der er ikke noget præcist facit for, hvor langt tid du skal vente med sex. Men hvis du søger et parforhold, er der, ifølge psykolog Chloe Carmichael, en ideel tidsramme. Hendes råd er at vente med sex, til I har været på mere end et par dates fordelt ud over mindst en måned. Det giver dig mulighed for at vurdere, om din date er pålidelig og til at regne med … Og dermed en potentiel kæreste, hvilket kan være svært at vurdere efter kun en eller to dates.

Vil I det samme

Hvis du så småt begynder at mærke sommerfuglene i maven, så hav en snak om, hvad I hver især søger. Det er nok for tidligt at have en snak i forhold til, om I skal være kærester. Men tal mere generelt om, hvad I søger på den lange bane. Så ved du nemlig, om I begge har et ønske om et forhold, før I går i seng sammen. Åhhh, vi hader vel allesammen den samtaler? Men psykolog Carmichael har her en væsentlig pointe: ved at udelukke alle som ikke har det samme ønske om et forhold som dig, ekskluderer du dem, som ikke fortjener din tid. Det giver da power og kontrol over din datingsituation.
Her er det også vigtigt at finde ud af, om din date søger et forhold eller bare er åben for et forhold. Befinder han sig i den første kategori, vil han være mere villig til at arbejde for at løse udfordringer undervejs.
Hvis du har brug for et tegn på, om din date er forelsket i dig, så tjek disse tegn.

Det rette tidspunkt

Desværre kan der ikke gives et præcist tidspunkt på, hvor langt tid du bør vente med sex. Men en god rettesnor er, når du føler dig tryg ved og tror på, at din date er en reel og stabil fyr. En fyr, som du kan se dig selv med – og som er klar og interesseret i et forhold … Og hvis han viser sig at ikke være det? Ja, så ventede du med sex længe nok til at styre udenom en fyr, som ikke ville det samme som dig – og du undgik hjertesorger. WIN.

En vigtig pointe er, at de her råd ikke handler om gammeldags, forældede traditioner. Eller om at man bør vente “så og så” langt tid for ikke at være promiskuøs. Hvis du ikke søger et forhold, og du virkelig har lyst til sex med din date, så go nuts. Måske med en af de her syv ting, I HELT sikkert bør prøve, næste gang I har sex. Hvis du derimod søger noget seriøst, og du virkelig godt kan lide din date, så er det måske værd at se personen lidt mere an, så du undgår at blive såret. Men i sidste ende er det jo kun dig selv, som kan mærke, hvornår det føles rigtigt

Læs også: SÅ mange dage skal der gå, før det er normalt at sige ‘jeg elsker dig’