Så lang tid tager det at komme over et breakup

Kan man virkelig give et entydigt svar på, hvor længe det tager at komme over et breakup? Se, hvad denne undersøgelse siger.

author
Anja Bruneskjold

Av, der sker tusindvis af ting med din krop, når du og din kæreste går fra hinanden. Men hvor lang tid tager det egentlig at komme over et breakup og blive helt glad igen? Det spørgsmål har Women’s Health forsøgt at svare på.

Hvor lang tid tager det at komme over et breakup?

Du har stensikkert hørt det der med, at det tager halvt så lang tid at komme over et breakup, som forholdet varede. Så hvis I var kærester i to år, tager det cirka et år at komme over det … Men det er altså ikke en heeelt rigtigt. Det er nemlig superindividuelt, hvor lang tid sådan noget tager. For nogle mennesker tager det flere år, mens det for andre tager noget nær et splitsekund.

Det er ikke unormalt, hvis du har svært ved at komme over et breakup.

Det er svært at sige, hvad man helt præcist skal gøre for at komme videre efter et breakup, men for nogle mennesker kan det VIRKELIG tage evigheder. Og det er der slet ikke noget galt med. Rigtig ofte handler det nemlig om, at man nærmest mister en del af sig selv. Sådan kan det i hvert fald føles. Særligt, hvis man har været vant til at bruge det meste af sin fritid sammen og nærmest har haft sin kæreste ved sin side konstant. Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være kærester på, og der er heller ikke noget entydigt svar på, hvor længe det tager at komme over et breakup. Men nogle gange er det altså bare ekstra svært.

Hjælper det at have rebound-sex?

Du har garanteret overvejet, om du bare skulle finde den første og bedste i byen at have rebound-sex med. For nogle mennesker KAN det hjælpe, men det er altså ikke altid helt smart på den lange bane. Det kan nemlig tit hjælpe dig videre lige nu og her, men du kan faktisk også risikere, at det påvirker din chancer for et forhold i den nærmeste fremtid.

Er du endnu ikke kommet dig over dit breakup? Og forstår du ikke hvorfor? Måske er en af disse grunde årsagen.

Læs også: 10 ting, ALLE singler gør