Så mange fyre er i VIRKELIGHEDEN deres kærester utro

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Utroskab er virkelig forfærdeligt. Alle, som har oplevet, at deres kæreste har været dem utro, kan sikkert nikke genkendende til, hvor slemt det føles. Der er mange delte meninger om, hvornår man er utro. For eksempel er der overraskende mange fyre, som ikke mener, at et kys er utroskab.
Men hvor mange er egentlig deres kærester utro? Det har en ny dansk rapport SEXUS svaret på.

Læs også: 5 tegn på, at din kæreste kommer til at være dig utro

Hvor mange er utro?

Projekt SEXUS er en undersøgelse, som har indsamlet svar fra 62.000 danskere mellem 15 og 89 år om deres seksualitet og seksuelle adfærd. 47.000 af de adspurgte, som var i et forhold, svarede på spørgsmål, som handlede om, om de havde havde været deres nuværende partner utro eller ej. Ret overraskende viste undersøgelsen, at HELE 23 procent af mændene havde været deres nuværende partner utro mindst én gang. Og her var det udelukkende sex, der blev kategoriseret som utroskab. Desuden var det altså en markant forskel fra kvinderne, hvor “kun” 13,8 procent havde svaret ja til, at de havde været deres nuværende partner utro.

Hvorfor er folk utro?

Der er måske noget om snakken, når man siger ‘én gang utro, altid utro’. Og måske du endda kan undgå en utro fyr ved at kigge efter de tre typer fyre, der oftest er utro. Men når der nu er SÅ mange fyre, som er utro, er der måske i virkeligheden flere typer, end de tre vi nævner …
Vi har også tidligere skrevet om den mest almindelige grund til, at folk er utro. Faktisk var årsagerne forskellige for piger og fyre. For pigerne var den mest almindelige årsag til at være utro, at de følte sig ignorerede eller afvist af deres partner – og derfor søgte kærlighed og bekræftelse hos en anden end deres kæreste. For fyrene handlede det dog om noget helt andet – nemlig, at de savnede variation i sexlivet.

Læs også: 5 ting, der beviser, at din kæreste ALDRIG vil være dig utro