Så mange svigerdøtre hader i virkeligheden deres svigermødre

Find ud af hvor mange kvinder, der i virkeligheden hader deres svigermødre

author
Annemarie Friis Persson

Der findes ikke noget værre end at have fundet sit livs kærlighed, og så at finde ud af, at hans eller hendes vedhæng er lige til at lukke op at skide i. Med vedhæng mener jeg selvfølgelig svigerforældre, især svigermor. Hader du din svigermor? Bare rolig, du er ikke den eneste. Ifølge en engelsk undersøgelse hader flere svigerdøtre nemlig deres svigermødre – mange flere, end du lige går og tror. Og det er jo faktisk slet ikke så sjovt, når man hader sin svigermor.

Læs også: 7 fyre afslører det pinligste, de har gjort foran deres svigerforældre

Svigermonster

Seks ud af ti svigerdøtre hader deres svigermødre. Det viser den engelske undersøgelse, som bruger research indsamlet fra 163 mennesker gennem 20 år. Undersøgelsen viser, at forholdet mellem svigerdøtre og svigermødre oftest er (meget) værre end forholdet mellem svigersønner og svigermødre. Mere end 60 procent af de undersøgte kvinder havde altså et dårligt forhold til deres svigermødre mod 15 procent af de undersøgte mænd. Okay, der er MANGE svigerdøtre, der hader sin svigermor, men hvorfor? Jeg tror, at svigermor er bange for, at du tager hendes plads i sønnens liv.

Måske du er en af de seks. Måske du er en af de heldige tre. Eller måske du ikke har haft nogle konflikter med din svigermor endnu. Men bare vent! De fleste konflikter mellem svigerdøtre og svigermødre opstår først, når du og din kæreste får børn …

Vælg dine kampe

Der findes mange gode råd til, hvordan du giver dine svigerforældre et godt førstehåndsindtryk. Men hvad hvis du allerede har mødt dine svigerforældre flere gange, og du bare ikke kan holde dem ud? Hvis man hader sin svigermor, behøver man ikke ligefrem at slå op med sin kæreste. Også selvom det nogle gange kan være fristende, når svigermor vil bestemme, hvad du skal lave i hjemmet, og hvordan du skal opdrage dine (kommende) børn. Her er nogle gode råd til, hvordan du takler sådan en biiip af en svigermor.

Inkluder hende

Hvis man spørger svigermor, er grunden til hendes dårlige forhold til hendes svigerdatter, at hun føler sig uden for i sin søn og hans kærestes liv. Så inkluder hende så meget, som du kan overskue. Det vil hun blive glad for!

Snak med hende

Fortæl hende om dine frustrationer, på en ordentlig måde selvfølgelig. Måske hun slet ikke ved, at hun gør noget, der går dig på. Det er helt sikkert ikke med vilje.

Sæt dine grænser, og vælg dine kampe

Hvis man spørger svigerdatter, er grunden til det dårlige forhold en anden. Mange svigerdøtre føler sig nedgjort af deres svigermødre, især når det kommer til det huslige og børneopdragelse. Desuden synes de, at deres svigermødre er for påtrængende. Du bør derfor sætte dine grænser og tage kampen op, hvis svigermor overskrider dem. Lad for eksempel være med at give hende nøglen til jeres lejlighed eller hus, hvis du synes, hun er for påtrængende.

Husk, at du er i et forhold med din kæreste, ikke din svigermor! Men husk også på, at man kommer længst med gensidig respekt.

Læs også: Det er mere normalt, end du tror, at have et dårligt forhold til sine forældre