Sådan får du tillid igen

Kærlighed

Sådan fik jeg tillid igen efter min kæreste var utro

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den august 17, 2016

Det føles som om at blive kørt over af en damptromle, når man finder ud af, at ens kæreste har været utro. Hjertet går i stå, samtidig med at det pisker derud af og man kan ikke få luft. Sådan føltes det i hvert fald for mig. Hvordan skulle jeg få tillid igen til nogen som helst fyr?

Det var to måneder efter vi gik fra hinanden, at han fortalte mig, at han havde været utro. Ikke med en enkelt. Ikke med fem. Ikke med ti. Men så mange, at han ikke kunne huske hvor mange det var.

Cry baby, cry

Mens vi talte sammen, kunne jeg ikke græde eller råbe af ham. Det var en stille og rolig samtale, fordi jeg var i chok. Da samtalen var slut, kunne jeg godt græde, og det gjorde jeg i en uge non stop, fordi den person jeg havde været kærester med ikke fandtes. Ham jeg var sammen med ville aldrig gøre sådan noget mod mig. I stedet havde jeg været kærester med en, der løj og bedrog mig.

Jeg vidste, at jeg ikke ville være sammen med ham igen. Men jeg var så bange for, hvilke konsekvenser denne viden ville have fremover. Ville jeg kunne få en kæreste igen, eller ville jeg være så hjernedød jaloux, at ingen ville kunne holde mig ud. Samtidig blev jeg vildt stædig og tænkte “Han skal fu**ing ikke få lov til at påvirke mit liv længere”.

Den rigtige beslutning

Har du været ude for noget lignende? Dit ellers så gode tillids-gen kommer ikke igen ud af den blå luft. En lang proces venter forude, og det kræver hårdt arbejde. Jeg arbejder stadig på det. Men så længe at du ved, at du har tillidsproblemer og gerne vil arbejde på det, er du altså nået rigtig langt allerede – og her taler jeg af erfaring.

 

Det kan du gøre

Ikke alle fyre er slemme fyre

Det er langt fra alle fyre, der er utro. Selvfølgelig er der en masse røvhuller, der render rundt derude, men dem skal du nok lære at spotte. Men først bliver du nødt til at indse og inderligt tro på, at ikke alle fyre er slemme fyre. Først når du ærligt tror på dét, vil det være muligt, at få tillid igen.

Vær ærlig

Jeg siger ikke, at det er noget, du behøver at bringe på banen på første date. Men begynder du at se en fyr, og du kan mærke, at det godt kunne blive til noget seriøst, så fortæl ham, hvad du har været igennem. Når du så opfører dig helt urimeligt, så ved han hvorfor – og vil ikke tænke at du er bindegal uden grund.

Gå ikke i sort

Altså her taler jeg ikke om farven sort, men at du ikke skal gå i baglås. Men hvor du lukker helt ned for al fornuft og ikke hører, hvad han siger og går i forsvarsposition. Det er det værste. I bliver nødt til at kunne tale stille og roligt om jeres forhold og situationer, der opstår. Også de dårlige. Tag en dyb indånding og tæl til ti – det hjælper.

Han er ikke dig

I et skænderi, eller bare når vi bliver kede af det, har piger en tendens til at forvente, at vores kæreste siger dét, vi gerne vil høre. Men de er ikke os. Min kæreste ved ikke, hvad jeg gerne vil have, han siger. Derfor må du ikke blive sur, hvis han ikke lige siger den præcise sætning, du gerne ville have ud af ham.

Stol på ham

Det kan godt være, at du har svært at stole på ham, men det bliver du nødt til. Man kan ikke være i et forhold, hvis man ikke stoler på hinanden. Jeg tror virkelig ikke på, at min nye fantastiske kæreste vil være mig utro. Når min usikkerhed og jalousi begynder at boble op indeni mig, trækker jeg vejret dybt og tænker, at jeg skal tage mig sammen. Min kæreste fortjener ikke en jaloux kæreste. Det virker …. de fleste gange.

Mere om