Sådan kommer du dig bedst over et breakup

Se her, hvordan du hurtigst kommer dig over et breakup!

author
Anja Bruneskjold

Det kan virkelig være svært at komme over et breakup. Selvom du måske føler, du er kommet dig over bruddet, så kan du stadig få det der stik eller den der frygtelige smerte, hver gang hans navn bliver nævnt.
Heldigvis har forskere fundet en slags kur, så du lidt lettere kan komme over et breakup.

Undersøgelsen gik ud på …

… at 40 frivillige testpersoner, som alle havde været udsat for et breakup inden for det sidste halve år, skulle medbringe et billede af deres ekskæreste. Derefter blev deltagernes smerteniveau målt, mens de kiggede på billedet.

Testpersonerne blev hver udstyret med en næsespray med saltvand. Men det var kun halvdelen af gruppen, der fik at vide, at der rent faktisk var saltvand i sprayen. Den anden halvdel fik den besked, at næsesprayen indeholdt en smertestillende væske.

LÆS OGSÅ: 5 typer breakups og hvordan du tackler dem

Nu skulle testpersonerne igen kigge på billedet – og samtidig spraye sig i næsen, når smerten ved synet af ekskæresten dukkede op i kroppen. Gruppen med saltvand mærkede ingen forskel i smerte, når de kiggede på billedet. Den anden halvdel af testgruppen mente, at smerten over deres breakup blev reduceret, når de brugte næsesprayen. Også selvom der reelt set også var saltvand i deres sprayflaske – og altså IKKE smertestillende væske.

LÆS OGSÅ: 8 forfærdige breakup-historier

Hvordan kan man så komme over et breakup?

Undersøgelsen kommer ikke med en egentlig konklusion. Men noget tyder måske på, at man blot skal gøre det, man selv synes hjælper. Måske føler du, at du får det langt bedre af at spise chokolade og drikke sodavand. Og så er det jo også okay. For måske hjælper det faktisk, så du lidt lettere kan komme over et breakup.

LÆS OGSÅ: Det sker der ifølge forskere med din krop efter et breakup

Kilde: JNeurosci