SÅ mange dage skal der gå, før det er normalt at sige ‘jeg elsker dig’

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Har du prøvet at være i et nyt forhold, hvor du næsten ikke kan vente med at sige ‘jeg elsker dig’ til din nye kæreste? Så er du SLET ikke alene. Men videnskab viser faktisk, at der helst skal gå et bestemt antal dage, før du siger de tre små ord til din udkårne. Det skriver Your Tango.

Læs også: 20 måder at sige ‘jeg elsker dig’ på til din kæreste

Hvem siger det først?

Tre forskere fra USA og Singapore gik sammen om at undersøge, hvornår kærestepar bekræfter deres kærlighed første gang. Og her viste det sig, at fyrene faktisk er lidt hurtigere på aftrækkeren end deres kvindelige modstykker. Fyrene var nemlig de første til at sige ‘jeg elsker dig’ i over 60 procent af de adspurgte parforhold. Det viste sig også, at fyrene generelt blev gladere end kvinderne, når de tre magiske ord blev sagt af deres kærester.

Her gik vi og troede, at piger altid siger ‘jeg elsker dig’ først. Det er bare slet ikke tilfældet! Og vi troede faktisk også, at de tre små ord betyder mere for piger, end de gør for fyre. Men det passer søreme heller ikke. Men hvor lang tid skal der så gå, før man siger ‘jeg elsker dig’?

Hvor mange dage skal der gå?

De der fyre er altså lidt mere følsomme og romantiske, end vi lige går og tror. Studiet viste nemlig også, at fyre generelt går og overvejer for alvor at erklære sin kærlighed hele SEKS uger før, piger overvejer at gøre det samme. Det er altså ret lang tid!

Forskerne fandt frem til, at fyre i gennemsnit siger de tre ord 97 dage inde i et nyt forhold – altså lidt over tre måneder. Det virker egentlig meget passende. Når et forhold er helt nyt, skal man jo lige lære hinanden rigtigt at kende. Og der virker tre måneder da som en fin periode.

Læs også: Dette er det perfekte tidspunkt at sige “jeg elsker dig” på