Singlepiger er faktisk lykkeligst

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Kan du huske scenen i Bridget Jones’ dagbog, hvor Stakkels Bridget drikker sig fuld alene til tonerne af “All By Myself” med Celine Dion? Hvor hun frygter, at hun dør alene i sin lejlighed og bliver ædt af hunde? Sådan er singler tidligere blevet portrætteret. Men det er altså TOTALT misvisende – for singler er lykkeligst. I hvert fald ifølge en professor i adfærdsvidenskab. Det skriver Insider.

Læs også: 13 grunde til, at det er fedt at være single

Derfor er singler lykkeligst

Paul Dolan studerer menneskers adfærd og er ekspert i begrebet ‘lykke’. Og hans forskning peger på en ting: at singler er lykkeligst. Men det er faktisk ikke ALLE singler. Det er nemlig specifikt piger og kvinder, der er lykkeligst, når de er single. “Lykkeligere end hvem?” tænker du måske. ALLE andre. Bum. Og sådan er det.

Dolans forskning viser, at fyre har GODT af at slå sig ned, blive gift og få børn. For så slapper de mere af. Og det er bevist, at gifte mænd med børn lever længere og er sundere. Til gengæld er det også bevist, at netop gifte kvinder med børn lever kortere og mindre sundt end singlekvinder. Og andre undersøgelser peger faktisk OGSÅ på, at singler er lykkeligst – når de er kvinder. Interessant …

Men hvad så?

Paul Dolan uddyber, at det er fantastisk at få børn – for nogen. Og hans råd er, at det er en god idé at gifte sig, hvis man er en fyr. Hvis man er en pige, don’t bother. Men hvis der ikke er et ægteskab, der skal plejes, og børn, der skal passes og opdrages, hvad skal man så bruge al sin tid på?

Det har vi selvfølgelig en masse idéer til. For uden mand og børn, har du en maaasse frihed. Du kan rejse med din veninde. Eller gå efter drømmejobbet – måske dette, hvor du skal rejse verden rundt og drikke gin? Du kan også nyde at bo alene eller overveje at flytte sammen med en veninde. Så kan I binge Netflix og lave sjove druk-challenges HVER dag, hvis I har lyst til det.

HVIS du nu sidder og har MEGAmeget lyst til at blive gift og få børn, skal du selvfølgelig gøre det. Mon ikke du bliver lykkelig alligevel.

Læs også: Bucket list: 30 ting, du og din veninde skal lave sammen i løbet af året