Jeg har lige fundet ud af, at min kæreste er utro

Kærlighed

Det skal du gøre, hvis du finder ud af, at din kæreste er utro

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juni 19, 2017

Av, utroskab er en værre ting og slet slet slet ikke sjovt at være en del af. I Danmark er det faktisk en ud af fire, der er utro! Det er da et rimelig højt tal. Et forhold handler i høj grad om tillid, og den er altså svær at vinde tilbage, hvis du finder ud af, at din kæreste har været utro. Så hvad skal du stille op?

Træk vejret

Først og fremmest er det vigtigt, at du lige sætter dig ned og tager en dyb indånding. Du kan let gå fuldstændig i panik, hvis det kommer som en overraskelse, og det går ikke, at du hyperventilerer eller noget i den stil. Så uanset hvor ked af det, du er i det øjeblik, så træk vejret, og prøv at finde en ro. Tag eventuelt også et dejligt, varmt bad. Det kan gøre underværker, og du skal selvfølgelig bare lade tårene vælte ud!

Vær sikker i din sag, og spørg løs

Det er ret vigtigt, at du snakker med din kæreste om det. Men inden da skal du altså lige finde ud af, om du har ret. Om han faktisk har været dig utro.

Snak så med din kæreste om det. Spørg ham om alt, du tænker omkring det. Hvorfor? Hvordan? Hvem? Alt, du overhovedet kan tænke på, du gerne vil vide, skal du spørge ham om. For ved du hvad? Du fortjener svar. Husk, at du skal være klar til den her samtale. Det bliver helt sikkert ikke sjovt at få svarene, så vær sikker på, at du er helt klar til dem.

Og så til det praktiske…

Meganedern, I know, men der er nogen, der bliver nødt til at fortælle dig det. Du skal testes for kønssygdomme. Det er så vigtigt, for man ved jo aldrig, om han har tænkt sig om. Det har han garanteret ikke, så få hellere testet for en sikkerheds skyld. Det er en lorteopgave, men det skal gøres. Sorry!

Tiden efter

Det bliver højst sandsynlig svært for dig i tiden efter. Men det gælder om at give dig selv tid. Tid til at være ked af det, tid til at være vred. Tid til at komme til at grine igen og tid til måske at tilgive. Det er nok det sværeste ved det hele, og du tænker sikkert ikke, at du ligefrem kan tilgive ham for det, han har gjort. Men måske det rent faktisk kan hjælpe dig med at komme videre, hvis du tilgiver ham. Mærk efter, hvad der giver mening for dig, så skal det nok gå, og du kommer oven på igen en dag.

Kilde: The List

Mere om