HER er grunden til, at du altid ender med at tage ham tilbage, som har såret dig

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

De fleste af os har nok haft usunde forhold tæt inde på livet. Måske er din veninde i et dårligt forhold – eller måske er du selv. Er du i tvivl? Så kan du læse disse 13 tegn på, at jeres forhold ikke vil holde. Hvis du er i et dårligt forhold, har du sikkert også prøvet at tage ham tilbage, selvom han har såret dig. Du føler dig dum – men du elsker ham jo. Og bare rolig. De fleste af os har altså stået i en situation, hvor vi ender med at tage ham tilbage, som har såret os. Det er en rigtig dårlig vane – men også en meget normal og udbredt vane.

Læs også: 10 mest almindelige grunde til, at folk slår op

Hvorfor tager du ham tilbage?

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvorfor du vælger at tage ham tilbage, når han har såret dig. Det har sexologen Shelby Sells, der forsker i moderne seksualitet, flere bud på, som hun fortæller til HelloGiggles.

Shelby Sells påpeger, at mennesket er et vanedyr, og at du måske har svært ved at bryde dine vaner. Hun påpeger også, at der faktisk er noget betryggende ved at blive såret igen og igen. Så hvis du tager ham tilbage, er du så vant til de følelser, det bringer op i dig, at de kan virke betryggende.

En anden grund til, at du tager ham tilbage kan være, at det føles som den nemmeste løsning. Det kan være hårdt at tage på dates. Og det kan være hårdt at åbne sig op for fremmede i håb om at finde en ny kæreste. Så er det nogle gange nemmere at blive i det usunde forhold, som du jo kender så godt.

Shelby Sells mener også, at det kan handle om manglende selvtillid, når du tager en kæreste tilbage. Hun anbefaler terapi og at kigge mere indad og finde ud af, hvad du har lyst til i dit liv.

So there you have it. Hvis du er i et dårligt forhold, hvor du tager ham tilbage hver gang, han har behandlet dig dårligt, skal du måske overveje, om det er det rette for dig. Husk nu at passe på dig selv derude.

Læs også: 10 spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du overvejer at slå op med din kæreste