Undersøgelse: Derfor burde du gå efter en skaldet kæreste

En fyr der er skaldet

author
Rebeca Pons

Går du også hele tiden efter den samme type fyr? Har du tendens til enten at være til mørk- eller lyshårede fyre? Det er måske en stor fejl fra din side af. I hvert fald hvis du spørger en række forskere, der har fundet ud af, at en skaldet kæreste har nogle kvaliteter, du burde gå efter hos en kæreste.

Eller er det synet, der bedrager?

Ifølge en undersøgelse er skaldede mænd ofte mere dominerende, maskuline og succesfulde. Det er i hvert fald sådan, de bliver opfattet ved førstehåndsindtryk. Forskeren bag undersøgelsen, Albert Mannes, der “sjovt nok” selv er skaldet, satte en undersøgelse i gang, hvor han ville undersøge, hvordan folk reagerede på skaldede mænd ved at vise en række forskellige billeder over for 59 personer.

Deltagerne fik lov til at se alle billeder to gange i alt. Et billede af en mand med alt sit hår og et billede af den samme mand helt skaldet. Alle deltagerne fortalte, at de opfattede den skaldede mand mere dominerende, større og stærkere – generelt mere mandig.

Hvis manden dog var halvskaldet, hvis han for eksempel havde måne, blev han set som mindre attraktiv og svagere. Han skulle altså være HELT skaldet.

Wall Street Journal har talt med den skaldede iværksætter Seth Godin om, at skaldede mænd fremstår mere dominerende. “Jeg siger ikke, at du bliver mere succesfuld, hvis du barberer dit hår af, men førstehåndsindtrykket af dig vil blive, at du er en aktiv type, der går efter sine mål.”

Men skaldede mænd fremstår ikke kun mere magtfulde, de bliver også set som værende mere intelligente. En anden undersøgelse, der inddrog hele 20.000 personer, kom frem til, at skaldede fyre ser ældre ud, men også virker klogere og dygtigere.

Holder skaldede mænd længere i sengen?

I lang tid troede forskere også, at skaldede mænd kunne holde længere tid i sengen, fordi deres mangel på hår øgede deres mængde af testosteron. Men desværre for de skaldede fyre (og for dig), viste det sig ikke at passe.

Så for at runde op: Hvis du er til fyre, der fremstår meget maskuline, dominerende, succesfulde og kloge, så skal du altså gå efter en skaldet fyr, når du er i byen.

Om det så er rigtigt, at skaldede fyre er så kloge, det kommer undersøgelsen ikke ind på. Men klogskab ligger næppe i manglen på hår. Det er nærmere mere indtrykket og forestillingen om en machoman, der skal være vigtig for dig, hvis du går efter en skaldet kæreste.

Kilde: Businessinsider