Se undersøgelsen, der afgør, om DU skal være single for altid

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Er du single? Eller er du i et forhold? Egentlig er det ikke så vigtigt. Det er din lykke til gengæld. Og en undersøgelse viser da også, at du ikke kun bliver lykkelig af at finde en partner. Det er bare lidt, som om det på en måde er det, de fleste forventer, man skal. Men måske er du en af dem, der bliver lykkeligst af at være single for altid?

Læs også: 7 situationer, du kender, hvis du er den eneste single i venindegruppen

En undersøgelser fra Social Psychological & Personality Science viser, at det der med at finde en partner, blive gift og få børn ikke nødvendigvis er vejen frem for alle mennesker. Faktisk er det langt fra alle, der bør leve et liv på den måde. Og det handler altså om, hvorvidt du vil være lykkelig eller ej. Og det vil de fleste mennesker nok gerne …

I undersøgelsen deltog 4000 universitetsstuderende, som skulle svare på spørgsmål omkring deres mål for et kærlighedsforhold. Ret hurtigt fandt man ud af, at de studerende kunne deles op i to grupper. Den ene gruppe var dem, som havde høje forventninger, mål og drømme for deres liv med en partner, og som virkelig ønskede sig et tæt, romantisk forhold. Den anden gruppe var dem med lave forventninger. Her ville de studerende for alt i verden undgå enhver form for konflikt og drama.

Både høje og lave forventninger er gode

Det er ikke, fordi det ene nødvendigvis er bedre end det andet. Mens den ene gruppe nemt kan blive skuffet over ikke at få sine høje forventninger opfyldt, kan de meget konfliktsky typer ende i et forhold, hvor de aldrig får talt ud om tingene, og hvor dramaerne i virkeligheden bare bliver flere og flere. Egentlig er de to grupper bare VIRKELIG forskellige. Og det kan altså nemt give problemer, hvis du selv har ret høje forventninger til et romantisk forhold, men er forelsket i en, der har lave forventninger. Hvis du derimod er typen, der for alt i verden vil undgå konflikter, kan det virkelig være svært at deale med en kæreste, der gerne vil diskutere en masse.

Single for altid?

Yes, den er god nok. For mange mennesker vil det at være single faktisk være det allerbedste for dem. Her er det nemlig muligt at undgå konflikter og drama. Og fordi det vil være langt lettere udelukkende at skulle forholde sig til sig selv, vil nogle mennesker faktisk være meget lykkeligere som single for altid.

Læs også: Der findes 10 typer singler – hvilken type er du?