3 myter om SM-sex, du SLET ikke bør tro på

Forskellige myter om SM-sex

author
Rebeca Pons

Til dig, der tænker “Hvad er SM-sex?”, starter vi lige med at forklare. SM står for sadisme og masochisme. Du har måske hørt lidt om det i forbindelse med filmen Fifty Shades Of Grey. De ting, der praktiseres i SM-sex, vil virke ubehagelige, over grænsen og respektløse, hvis de udføres i en ikke-seksuel sammenhæng. Det kan for eksempel være smerte, indespærring, tvang og ydmygelser. Men inden for SM-verdenen sker det mellem personer, der har en aftale om, hvad der skal og må foregå. Og så handler det om, at begge parter bliver tilfredsstillet af situationen.

Nu hvor det er kommet på plads, skal det også nævnes, at der er rigtig mange fordomme om SM-sex. Blandt andet disse tre myter, som vi vil komme ind på nu.

Myte 1: Der er noget galt med dig, hvis du tænder på SM-sex

Lad os starte med den allerværste myte, for NEJ, der er ikke noget galt med dig eller dem, der tænder på SM-sex. Det gælder både dem, der tænder på at blive spanket for eksempel og dem, der elsker at spanke sin sexpartner. Der er bestemt ikke noget dybt galt med dig, bare fordi du synes, det er frækt at blive bundet. Og bare fordi din sexpartner kan lide at binde dig, betyder det ikke, at han er stjernepsykopat. Der er sådan set ikke noget galt med nogle som helst feticher, så længe du udfører det med en, der er med på ideen. Faktisk har 50 procent seksuelle aktive prøvet en eller anden form for SM-sex, der bestod af alt fra kvælning og blive bundet fast til spanking. Så det er altså helt normalt og en fuldstændig sund og naturlig måde at dyrke sex på.

Myte 2: Der er altid en dominant og en submissiv

Dette er også en af de myter, der findes om SM-sex. Jo, der findes to forskellige roller, når det drejer sig om SM-sex. Den ene er den dominerende, og den anden er den submissive. Men det betyder ikke, at du altid behøver at være den samme rolle. Det er sådan, det er i filmen Fifty Shades of Grey, men det gælder altså ikke for alle. Der er måske nogen, der foretrækker at være det ene eller det andet, men det er ikke sådan, at alle, der dyrke SM-sex, har en kontrakt, og hvor de enten er det ene eller det andet altid. Det er naturligt, at den ene rolle føles mere naturlig end den anden, men det kan sagtens være, at rollerne skiftes mellem de to parter.

Myte 3: SM-sex handler om tortur

Jo, SM-sex kan også handle om smerte. Men folk dyrker altså SM-sex af forskellige grunde. Men det handler simpelthen bare om at tænde på at give eller modtage kontrol. Det handler ikke om at ønske at skade den anden person. Det er simpelthen en myte, når folk tror, at SM er for dem, der tænder på at gøre en anden person ondt. SM-sex handler derimod om at stole så meget på sin partner til at ville eksperimentere, samtidig med det selvfølgelig handler om at tænde på at miste eller tage kontrollen. Tanken om dét, skal være fræk og pirrende.

LÆS OGSÅ: 5 tips til at komme flere gange under sex

Kilde: Popsugar