3 ting, du skal vide om sæd

Der er 3 vigtige ting du skal vide om sæd. Blandt andet at det kan holde sig levende op til 7 dage, når det har forladt han diller.

author
Søs Lytjohan

Sæd, sperm, juice…. Kært barn har mange navne. Og selvom det er noget, vi i en ung alder lærer, at fyre har i sine nedre dele, så ved vi ufattelig lidt om det. Men der er altså nogle ting, du skal vide om sæd.

Det lever længe!

Op til SYV dage oppe i dig. Ja, vi ved det – OMG! Så vid dig ikke sikker, hvis I har sex og bare lige vil gøre det udenom din ægløsning. Det er en kæmpe risiko at løbe – altså hvis du ikke vil være gravid.

Fuld af sundhed

Det er der i hvert fald nogen, der mener. Fordi sæd er fyldt med anitoxidanter, kan der være fordele ved at bruge det i ansigtet, hvis du vil have en flot og rynkefri hud. Men det er bare en af de mange sunde fordele. Vil du se flere? Få dem her.

De bliver ved og ved og…

Når vi kvinder når overgangsladeren, er løbet kørt. Så kan vi ikke få børn længere. Men sådan er det ikke med mænd. De bliver bare ved og ved og ved med at producere sæd. Faktisk er sæd så tjekket, at selv hvis det dør, kan det stadig bruges til at befrugte et æg. Ja, ret vildt!

Kilde: Gurl