Jeg forstår ikke, hvorfor jeg bliver trist efter sex

Sex

Derfor kan du føle dig trist efter sex

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den april 24, 2017

Trist efter sex? Jep, det er der faktisk rigtig mange, der på et eller andet tidspunkt har oplevet at være. Du er måske en af dem? En undersøgelse viser i hvert fald, at op til 46 procent af kvinder har prøvet en sådan lignende følelse efter sex. Det kan sagtens være efter god sex, og så virker det måske endnu mærkeligere at blive trist bagefter. Lad os se på, hvorfor følelsen opstår.

Biologiens skyld

Den følelse af trished, du kan få efter sex, har faktisk et navn; poscoital dysphoria eller postcoital tristesse. Det er en følelse, som både mænd og kvinder kan få, men det er ret individuelt, lige præcis hvem der oplever det. Følelsen er helt normal og biologisk – når du har sex, er der massevis af hormoner, der bliver udløst, og det gør, at du bliver sårbar og fanger dine egentlige følelser. Det er så her, der nogle gange kan opstå en trist følelse og også nogle gange tårer.

Det er ikke dig, det er mig

Hmm, plejer det ikke at være omvendt? Jo, men den her gang, kan det altså sagtens skylde dig selv. Hvis du for eksempel er blevet trist efter at have hooket up med en tilfældig fyr, så er det helt normalt, for ved du hvad? Det var måske bare ikke lige dig, det der med ikke at kende fyren og vide, at du nok aldrig kommer til at snakke med ham igen. Det giver da egentlig ret god mening at blive lidt trist så?

En anden grund kan være, hvis du faktisk dyrker sex på tidspunkter, hvor du egentlig ikke rigtig har lyst. Og yes, det kan du sagtens. Det ses ofte, at det kan påvirke dine følelser, hvis du hverken er fysisk eller psykisk klar til sex i det øjeblik. Det kan for eksempel hænge sammen med lav selvtillid, frygt eller skyldfølelse eller måske en følelsesmæssig distance. Du kender jo helt sikkert også det der med at have haft en dårlig dag, hvor følelserne sidder uden på tøjet. Så er det jo ikke sikkert, at det lige er sex, der hjælper. Tværtimod kan det gøre dig endnu mere følelsesladet.

Det kan også sagtens være følelser, du har undgået i noget tid, som pludselig kommer frem i forbindelse med sex. Derfor er det en god idé ikke at undertrykke dine følelser og holde dem inde i lang tid.

Kilde: Hercampus

Mere om