4 skøre måder, du kan bruge til at fortælle ham, at du har fået en kønssygdom

Sådan overrækker du den glædelige nyhed

author
Mathilde Brandborg

‘Kønssygdom’ er ikke ligefrem verdens mest sexede ord. “Hej skat, skal jeg give dig en fræk omgang klamydia?” Det lyder bare ikke lækkert, vel?

Kønssygdomme er forbundet med et stigma. Jeg har hørt fyre retfærdiggøre deres positive klamydiatests med, at pigen, som de formodede, det kom fra, “vist også var lidt af en skank.”

…Men det fede ved kønssygdomme er, at de er nogle sneaky bastards. Altså hvis de selv skulle sige det. Du får ikke monteret en gul badehætte, så snart du har fået konstateret gonorré – ingen kan se det på dig. Netop derfor er det heller ikke altid til at sige, hvem du er blevet smittet af.

Uanset om det er ham, ham, ham eller hende, som har smittet dig med en kønssygdom, så må du forholde dig til det faktum, at du skal konfrontere vedkommende med “problemet”. Her kommer lidt inspiration til, hvordan du kan gøre det.

Send en kæk SMS

Hvis der er tale om et one-night stand eller en sexpartner, du ikke har verdens dybeste forhold til, så smid en skøn, lille SMS. Du behøver ikke at gøre det værre, end det er, for helt ærligt, shit happens! Du kan jo bare lige smække et lille haiku digt sammen. Et haiku digt er, hvis du ikke ved det, et digt på i alt 17 stavelser, fordelt på tre linjer med henholdsvis 5, 7 og 5 stavelser.

Tak for et godt knald.

Måske du har klamydia. 

For øøhhm, det har jeg.

Gør det short and sweet

Der er ingen grund til at sende din partner et trackingnummer på hans nyerhvervede syfilis. Du behøver ikke at give ham en lang forklaring – det bliver så besværligt. Brug i stedet en simpel metode. Du kan eventuelt vælge at pakke det ind i en verbal sandwich. “Se lige den lækre is (brød) – du har nok syfilis (ost) – skal vi ikke tage i Tivoli? (brød igen)

Sig det lige ud

Nogle gange skal det bare siges lige ud. Engang havde jeg en kæreste (haha, det starter skide godt). Ham og jeg var sammen lidt on/off. Vi havde på et tidspunkt en pause på nogle måneder, og i de måneder kom jeg så til at falde og lande i en anden fyrs seng. Måske ikke kun én fyr, men et par stykker… Anyway, det viste sig så, at jeg havde fået en lille souvenir med i form af en omgang klamydia. Det måtte jeg jo så pænt berette om til min daværende kæreste. Han blev ikke vred, men han blev heller ikke lykkelig. Heldigvis var det jo bare at æde et par piller, fordi jeg havde opdaget det i god tid, og så var det så fint.

Hvis han er en idiot

Medmindre du har været ham utro eller gjort noget andet meget amoralsk, så kan han ikke tillade sig at blive sur over at få besked om, at han muligvis er smittet med en kønssygdom. Der skal to til tango – som man siger. Husk derfor, at det ikke er din skyld, heller ikke hvis han begynder at shame dig eller opføre sig som en idiot. Come on, hvis man er voksen nok til at have sex, så er man forhåbentlig også voksen nok til at vide, hvordan man skal beskytte sig. Det bedste man kan gøre, er at tage den slags som en fornuftig, voksen person.