4 tanker, der kan ødelægge jeres sexliv

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Hvis du er i et forhold, kender du sikkert alt til, at jeres sexliv kan gå op og ned. Nogle gange er I helt vilde i varmen, og andre gange vil du bare helst ligge i sofaen og stene Kardashians med en Ben & Jerry’s på maven. Og det skal der selvfølgelig være plads til. Men vidste du, at der er nogle bestemte tanker, som kan minde om eller være OCD, der kan ødelægge jeres sexliv? Det skriver Psychology Today. Disse tanker er altså nogle, der kan komme, når du lider af OCD – men de kan også være HELT normale at have.

Læs også: Én ting, folk med et dårligt sexliv, ofte har til fælles

1. Hvad kan jeg blive smittet med?

Hvis du tit har negative tanker om bakterier i dit sexliv, kan det faktisk være eller minde om OCD. OCD står for Obsessive Compulsive Disorder og er tvangstanker – og det kan altså påvirke dit sexliv. Det kan sagtens være, at du ikke decideret lider af OCD. Men OCD-lignende tanker og angst kan altså påvirke dit sexliv negativt. Blandt andet, hvis du er så bange for bakterier, at du faktisk ikke har lyst til at dele kropsvæsker med et andet menneske.

2. Bliver jeg gravid?

En typisk OCD-tanke omkring ens sexliv er frygten for at blive gravid. Hvis du ikke bruger beskyttelse, kan du selvfølgelig blive gravid. Så på med gummiet eller anden beskyttelse lige meget hvad. Men hvis du er SÅ bange for at blive gravid, at fyren skal have tre kondomer på, og du skal have en fortrydelsespille parat, er der tale om angstlignende tanker. Og det kan altså ødelægge jeres sexliv.

3. Er jeg til fyre eller piger?

En af de mindre almindelige OCD-tanker i ens sexliv kan være, at du bliver i tvivl om din seksuelle orientering. Det er selvfølgelig helt okay, hvis du rent faktisk er i tvivl, om du er til fyre eller piger – eller begge dele. Om du er hetero, homo eller bi er fuldstændig ligegyldigt. Du er nemlig helt normal og skøn, som du er. Men stærke tilbagevendende tanker og angst omkring, om du er sammen med det “rette” køn, kan altså tyde på OCD.

4. Er jeg upassende?

Frygten for at være en freak i sengen kan være altoverskyggende i ens sexliv, hvis man lider af OCD. Hvis du er bange for at bede din kæreste om at gøre ting, du kan lide i sengen, kan det være frygten for at være upassende, der er problemet. Husk, at din kæreste forhåbentligt kun vil dig det bedste. Derfor kan du måske prøve at snakke med ham eller hende om, hvordan du har det. For du er IKKE en freak.

Har du en eller flere af disse tanker? Så skal du ikke være bekymret – det er nemlig helt normalt. Men hvis du er bange for, at du måske lider af OCD, skal du selvfølgelig snakke med din læge. Han eller hun kan hjælpe dig med at be- eller afkræfte din mistanke. Det vigtigste er, at du og din partner har det godt sammen. Både i og udenfor lagnerne.

Læs også: 5 overraskende ting, der stille dræber din sexlyst