5 overraskende ting, der stille dræber din sexlyst

Hvorfor har jeg ingen sexlyst?

author
Søs Lytjohan

Du har ingen sexlyst, og du tænker, at det nok bare skyldes, at du har været sammen med din kæreste længe. Men der er nogle ting, du gør i din hverdag, der kan være med til at tage lysten fra dig. Så bliv bevidst om de ting, og få lysten til sex og begæret efter din fyr tilbage.

1 Du slapper lidt for meget af

Binge watching er skønt, men gør du det for meget, spiser det din sexlyst bid for bid. Faktisk er al overdreven afslapning en dræber. Dovenskab avler dovenskab, så rejs dig op, gå en tur, shop (naturligvis ikke online), hvis det er det eneste, der kan få dig op af sofaen. Få pulsen til at pumpe, så du får sparket gang i nogle endorfiner, og du får din sexlyst tilbage.

2 Du laver en all-night’er

Har du deadlines, der skal overholdes, og arbejder du det halve – eller måske hele af natten – tærer det på din energi. Stress og mangel på søvn gør, at du ingen sexlyst har. Det er, fordi din krop begynder at bruge energien på at genstabilisere sig. Skær ned på mængden af dit arbejde, få din søvn og din sexlyst til stige igen.

3 Dårlig kommunikation

Jeres forhold er måske fantastisk, men jeres kommunikation i sengen fejler. Du siger ikke, hvad du kan lide, han gør, og hvad du ikke kan lide, han gør – og omvendt. Hvis I ikke begynder at snakke om jeres sexliv, kan I blive frustreret over, at det ikke er helt optimalt, og ja så begynder I at skændes om andre ting, og så går det ud over jeres forhold.

Du spiser dig alt for mæt

Indrøm det, når du er mæt og føler dig lidt ekstra tung, er sex noget af det sidste, du har lyst til. Den følelse kommer ofte, når du har spist usund mad – fed mad og en masse sukker får dig til at føle dig helt tung.

5 Lad pillerne ligge

P-piller og allergipiller kan have en negativ effekt på din lyst til sex og faktisk være med til at udtørre dig forneden. Snak med din læge, før du dropper alle piller helt, for du tager jo pillerne af en grund. Se, om du og din læge sammen kan finde en løsning på problemet.

LÆS OGSÅ: 6 piger afslører de vildeste årsager til, at de ikke gad have sex med deres kæreste