6 ting, din kærestes penis kan fortælle dig om hans helbred

Hans penis kan afsløre en hel del om hans helbred

author
Mathilde Brandborg

Du har sikkert opdaget, at din vajayjay hurtigt kan fortælle dig det, hvis du fejler noget. Kløe, svie, lugt, smerter, knopper, prikker og så videre. Det er alt sammen forskellige tegn på, at der kan være noget, der er i ubalance forneden. Men har du nogensinde tænkt på, hvad din kærestes penis fortæller om hans helbred?

Det er, som om vi kvinder er lidt bedre til at lytte til vores underliv. Der er ofte historier om mænd, der ikke er meget for et lægebesøg, og da slet ikke, hvis det drejer sig om deres penis. Derfor er det måske meget fint, at du lige læser disse seks ting igennem, så du kan holde lidt øje med hans helbred.

Hans erigerede penis har en kurve

Det er meget normalt, at en penis ikke er fuldstændig lige. Faktisk er det nok det MEST normale. Men hvis kurven kommer pludseligt, kan der være tale om en tilstand kaldet ‘peyronies sygdom’. Dette er en almindelig sygdom, men det betyder ikke, at den skal ignoreres. Sygdommen opstår på grund af arvæv på penis, og det arvæv kommer af en skade på penis, som for eksempel kan være kommet i forbindelse med sport. Sygdommen kan være invaliderende for fyren og kan besværliggøre samleje samt i værste tilfælde være en årsag til cancer. Derfor bør han opsøge sin læge, så han kan få behandling.

Der er en knude under huden på hans penis

Ofte er dette problem forårsaget af en blodansamling eller en irriteret lymfeknude. Men i andre tilfælde kan der igen være tale om arvæv, som er dannet på grund af en tidligere skade. Dette er igen tegn på ‘peyronies sygdom’ og bør tilses af en læge.

LÆS OGSÅ: Er der virkelig en sammenhæng mellem hånd- og penisstørrelse?

Hans penis har en eller flere små ‘bump’

Det er ikke unormalt, at huden på en penis er lidt ujævn. Det kan den jo også være andre steder på kroppen. Bumser kan opstå alle steder, og derfor kan det være tilfældet på hans mini me. Det er også muligt at få små ufarlige cyster på penis, hvilket ikke nødvendigvis kræver behandling. Men der bør alligevel holdes øje med ujævnheder, for i nogle tilfælde vil det vise sig at være kønsvorter. De ser ud som bittesmå blomkål. Hvis han har kønsvorter, skal han behandles. Det er nemlig en smitsom kønssygdom, som kan være farlig for kvinder.

Der er sår på hans penis

Både herpes og syfilis viser sig i form af sår på penis. Begge disse sygdomme er smitsomme og kræver behandling. Vær opmærksom på, at sår på penis, der skyldes syfilis ikke nødvendigvis er smertefulde, hvilket kan betyde, at han ikke selv er opmærksom på, at der er et problem.

LÆS OGSÅ: 6 myter om penisser, du ikke burde tro på

Han har problemer med at tisse

Blod i urinen er et symptom på en række forskellige sygdomme. Værst tænkeligt kan det være tegn på prostatakræft, hvilket heldvigvis ikke er den hyppigste årsag. Blod i urinen kan også opstå på grund af nyresten, blærebetændelse eller en mindre skade. Uanset hvad bør han gå til lægen, da de fleste årsager til blod i urinen kræver behandling.

Der er en knude i hans testikel

En knude i testiklen kan nok få mange, især fyre, til at koldsvede panisk. Men det er slet ikke ualmindeligt for en fyr at opdage en knude i testiklen. Og det er meget sjældent et symptom på noget alvorligt. Hvis han føler smerte, når han rører ved knuden, kan det skyldes en betændelse, som kræver antibiotika.

En anden, lidt mere akut tilstand og årsag til smerte, er noget, der hedder ‘testikelvridning’. Denne sygdom er smertefuld og vil som regel ledsages af feber, kvalme, hævede testikler og kraftig smerte. Det kræver en operation, som skal ske forholdsvis hurtigt, efter smerterne opstår.

Den sidste årsag til en knude i testiklen er testikelcancer. Det er en af de hyppigste former for cancer, men hvis den opdages i tide, er behandlingsmulighederne rigtig gode.

Styr på hans helbred

Nu har du rimelig godt styr på hans helbred. I hvert fald når det kommer til penissen. Så nu er det bare at udforske! Og skulle det ske, at det er dit underliv, der har fået en sygdom, så kan det være, du får brug for disse skøre måder, hvorpå du kan fortælle ham, at du har fået en kønssygdom.

Kilde: health.com