7 overraskende grunde til, det gør ondt, når I har sex

Gør det ondt under sex? Måske skyldes det en af disse 7 overraskende grunde.

author
Anja Bruneskjold

Det er ikke meningen, at det skal gøre ondt under sex. Ikke medmindre man decideret ønsker det. Sex skal helst være rart, så det kan virkelig være frustrerende, hvis det i stedet er forbundet med smerter. Tjek disse syv overraskende grunde til, at det kan gøre ondt under sex! Måske finder du årsagen til dine smerter her.

1 Du er i ubalance

Måske render du rundt og er stresset. Eller bare superpresset. Og det kan altså godt fucke lidt med dine hormoner. Udover at det er irriterende at have aaaalt for travlt, er det altså også ret ubehageligt at være tør forneden. Hvis du konstant er tør, fordi dit niveau af østrogen falder drastisk i forbindelse med stress, kan det nemlig gøre SÅ ondt under sex. Faktisk kan det være nærmest uudholdeligt, når han trænger ind i dig.

2 I bruger de “forkerte” sexstillinger

Nogle gange er der som sådan ikke noget galt. Sådan for alvor. Hvis det gør ondt under sex, kan det skyldes noget så simpelt som de sexstillinger, I vælger. Føler du ofte, at sex gør ondt? Måske skulle I prøve disse fire sexstillinger.

3 Din partner er for stor

Det lyder måske underligt. Også fordi skeden jo som bekendt kan udvide sig riiiimelig meget. Det kan godt gøre ondt, hvis hans diller er meget lang. Og det kan føles, som om der nærmest ikke er plads til den. Heldigvis kan det hjælpe, hvis I også her prøver nogle andre sexstillinger. Tjek bare disse stillinger, som er helt perfekte, hvis hans diller virker en anelse for stor.

4 Du bruger ikke glidecreme

Måske tænker du, at det slet ikke er nødvendigt med glidecreme, fordi du jo automatisk bliver våd, når du bliver tændt. Men du kan altså sagtens være våd OG bruge glidecreme alligevel. Og måske bliver du slet ikke “våd nok”. Hvis du er for tør, kan det virkelig gøre ondt. Og hvis du er rigtig uheldig, kan du faktisk risikere at få rifter forneden. Slet ikke rart!

Sexalfabet fra A-Z: Hvor mange af disse sexbegreber kender du?

5 Du har det ikke godt i dit parforhold

Eller i hvert kunne du måske have det bedre. For kvinder starter sex og intimitet i hjernen. Så hvis en kvinde for eksempel oplever, at det halter med kommunikationen, eller hvis hendes sexpartner ikke er så skøn, som hun egentlig ønsker, kan hun have svært ved at blive ophidset. Og så kan det virkelig være ubehageligt at have sex. Har du det sådan? Så bør du finde ud af, om der er noget I jeres forhold, I skal arbejde på.

6 Din hygiejne er dårlig

Eller bare “forkert”. Din vagina er virkelig ikke vild med parfume. Det gælder for eksempel sæbe spækket med parfume – men også bare sæbe generelt. Det er virkelig vigtigt, du passer på, så sæben ikke ødelægger PH-værdien dernede. Hvis det bliver ved med at gøre ondt, bør du kontakte din læge.

7 Du har dårlige erfaringer

Måske har du tidligere været udsat for noget virkelig ubehageligt under sex? I nogle tilfælde kan tidligere, dårlige erfaringer med sex få ens muskler til fuldstændig at trække sig sammen i skeden. Helt ufrivilligt. Og så kan det altså virkelig gøre ondt at have sex. I disse tilfælde er det virkelig smart at kontakte sin læge eller en psykolog. Det er SÅ vigtigt at behandle et problem som dette.

Læs også: Sådan passer du bedst på din vagina efter sex

Kilde: Women’sHealth