Den ULTIMATIVE sandhed om, hvor ofte du bør have sex

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Kan man virkelig sige noget om, hvor ofte man skal have sex? Det hævder flere sexterapeuter overfor Prevention.

Der er naturligvis flere ting, der afgør, hvor ofte du skal have sex – eller i hvert fald, hvor ofte du faktisk HAR sex. Og det er da heller ikke unormalt, hvis der er flere og mere alvorlige ting, der decideret ødelægger jeres sexliv.

Faktisk er det ikke helt let at sige, hvor ofte I skal have sex. For der findes ingen forhold, der er nøjagtig ens. Helt overordnet handler det nemlig om, at I begge bør være tilfredse med jeres sexliv. Synes I begge, at I har sex ofte nok? Bruger I de sexstillinger, som I begge er vilde med? Spørgsmål, som disse er vigtige at stille jer selv og hinanden. Hvis I ikke er tilfredse, bør I måske gøre en indsats for at finde en løsning, I begge har det godt med. Måske handler det bare om, at I skal have indført helt nye rutiner og vaner i soveværelset?

Du skal have sex med din partner relativt ofte

Det er ingen hemmelighed, at sex er godt mod reeet mange ting. Og særligt mod stress. Det er også godt for din søvn, spændinger i kroppen og så videre. Og hvis du vil holde den slags nede, så er det ikke nødvendigvis smart, hvis der altid er gået flere uger, siden I sidst havde sex. Men for mange par er det faktisk ikke hyppigheden, der er afgørende. Det handler måske mere om kvaliteten, når det så sker.

Hvorfor har folk nogle gange SÅ lidt sex?

Da du lige mødte din parter, var det måske nærmest unormalt, hvis I ikke havde sex, hver eneste gang I besøgte hinanden. Men der gik sikkert ikke lang tid, før dét ændrede sig. Det handler jo ikke om, at du ikke længere er tiltrukket af din kæreste. Men måske har I begge travlt. Måske er I endda stressede. Der kan være TUSIND udefrakommende ting, der påvirker jeres sexliv. Og særligt stress og travlhed er nogle af de mest almindelige årsager til, at mange kærestepar ikke har sex så ofte, som de måske i virkeligheden ville ønske, de havde.

Mangler I inspiration til jeres sexliv? Så er disse fem sexstillinger til sofaen måske noget for jer? Eller hvad med disse stillinger, der næsten lyder farlige?

Og for liiige at slå det fast: det er dig og din partner, der afgør, hvor ofte I skal have sex.

Læs også: Med disse 7 sexstillinger får du lettest orgasme