Derfor er det GODT, hvis du har sex med din eks

Kan det virkelig passe, at det er godt at have sex med sin ekskæreste? I følge en undersøgelse er der altså noget, der tyder på det.

author
Anja Bruneskjold

Ja ja, vi ved det godt. Det der med at have sex med sin ekskæreste måske ikke lyder som det smarteste. Men nu viser en undersøgelse altså, at det i virkeligheden slet ikke er så dumt.

Er det klogt at have sex med sin ekskæreste?

Det er ikke, fordi du og din ekskæreste skal finde sammen igen, efter I har slået op. Men forskning tyder på, at det ikke er så frygteligt og dumt at have sex med sin ekskæreste. Selvom det ellers er noget, mange af os altid har rådet vores veninder til at lade være med. Men det er altså ikke sikkert, det er nødvendigt.

I flere undersøgelser skulle forsøgspersoner svare på spørgsmål omkring deres situation med ekskæresten – om de blandt andet havde forsøgt at have fysisk kontakt med deres ekskæreste, om de havde forsøgt at have sex med dem, OG om det var lykkes for dem eller ej. Forskerne fandt ret hurtigt ud af, at det der med at have sex med sin ekskæreste ikke havde nogen betydning – i hvert fald ikke, når det drejede sig om at komme videre efter et breakup.

Læs også: 8 forfærdelige breakup-historier

Det kan være GODT at have sex med sin ekskæreste

Helt grundlæggende er det ikke så vigtigt om du har sex med din ekskæreste eller ej, når du prøver at komme videre. Faktisk gør det ingen forskel. Hvis du ikke er kommet dig over din ekskæreste, når I har sex, bliver det altså højst sandsynligt hverken værre eller bedre for dig bagefter. Der er nemlig intet, der tyder på, at du så vil være længere eller kortere tid om at komme dig over bruddet. MEN! For nogle KAN det faktisk være godt at have sex med ekskæresten. Det kan nemlig give en form for closure for nogle. Men så kræver det, at du nogenlunde er kommet dig over bruddet inden da.

Læs også: 9 personer indrømmer, hvordan de ødelagde deres ekskærestes liv