Derfor falder han altid i søvn LIGE efter sex

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Der sker ofte ret mange mærkelige ting med ham i forbindelse med sex. Men har du nogensinde overvejet, hvorfor han aaaltid falder i søvn efter sex? På det tidspunkt er du måske superfrisk og har slet ikke lyst til at sove. Heldigvis har Men’s Health spurgt en søvnrådgiver om, hvordan det hele hænger sammen.

Det er slet ikke, fordi det er unormalt, hvis han har det med at falde i søvn efter sex. Men hvis du slet ikke er i nærheden af at være træt, så kan det måske godt virke liiidt skørt (og irriterende!), at han altid er SÅ træt lige bagefter. Men hvorfor er det egentlig, at han er det?

Læs også: Er det normalt at græde efter sex?

To grunde til, at han falder i søvn efter sex

Jep, den er god nok. Der findes faktisk hele to grunde til, at han kan have svært ved at holde sine øjne åbne efter sex. Den første grund handler om, hvad der sker i kroppen, når man får orgasme. For når mænd får orgasme bliver hormonet prolaktin frigivet. Og det hormon dæmper dopaminen, som er et stof, der ellers får dig til at føle dig vågen. Det er måske ikke så underligt, hvis han nærmest samtidig med en orgasme faktisk falder i søvn. Egentlig gælder det samme for kvinder. Men vi udskiller bare ikke heeelt så meget prolaktin, og derfor har vi ikke altid den der trang til bare at sove lige efter sex.

Den anden grund handler i den grad om kærlighedshormonet oxytocin. Mængden af hormonet er i udgangspunktet større hos kvinder end hos mænd. Så pludselig er hans krop fyldt med prolaktin, oxytocin og (særligt, hvis det er sidst på dagen) søvnhormonet melatonin – noget, hans krop IKKE er hele tiden. De tre hormoner er altså den perfekte sovepille. Og derfor har han altså ofte tendens til at falde i søvn under sex.

Læs også: Det BEDSTE trick, der giver dig orgasme på under 3 minutter