Sex er sundt

Sex

Det vidste du ikke, at sex gør ved dig

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den januar 4, 2017

Du ved, at sex gør dig liderlig, men det er slet ikke det eneste. Der er mange flere fordele ved sex, faktisk rigtig mange fordele – og derfor skal du have en masse af det.

Sex giver lyst til mere sex

Det lyder måske ikke så romantisk, men det kan altså være en god idé at have sex, selvom lysten til det ikke er helt til stede. For sex avler sex. Det lyder måske lige groft nok, men når du har sex sætter det gang i nogle ting hos kvinder – altså dernede. Blodgennemstrømningen øges og elasticiteten øges helt sikkert også, så du bliver mere våd. Alt det er med til at give dig lyst til mere.

Sex er stressnedsættende

Omsorg er stessnedsættende. Det er faktisk en ret sød del af vores natur. Når vi ikke har ro indeni, er det følelsen af vores kærestes arme, der er med til at berolige os. Ja, nu blev det så lidt corny. Men altså, når vi krammer og er tæt på vores kæreste, kan vi også få lyst til sex. Sex frigiver kemikalier i din hjerne, der vækker dit nydelses- og belønningssystem. Derfor kan du blive gladere og få øget dit selvværd af at kramme og have sex med din kæreste.

Det er den søde lindring

Drop undskyldningerne om, at du har ondt i hovedet. Og hvis det ikke er en undskyldning, men du rent faktisk har ondt i hovedet, så er det bare med at smide tøjet alligevel. Når du bliver stimuleret dernede og får en orgasme, blokeres smerter nemlig. Det kan lindre ryg- og bensmerter, menstruationssmerter, gigtsmerter og hovedpine. Se, dét er smart!

Sex hjælper dig med at forbrænde kalorier

Du forbrænder en masse kalorier, når du har sex. Selvfølgelig afhænger det af, hvor aktiv du er, men hvis du har spist lidt for meget kage, kan du jo vælge at sidde øverst, til han kommer. Din mand vil sikkert kun synes, at det lyder som en god idé. Vil du vide, hvordan du forbrænder flest kalorier ved sex, så læs her.

Du sover som en baby

Når du har fået en orgasme, frigives hormonet prolaktin. Hormonet gør, at du bliver afslappet og søvnig efter sex. Hvis du ikke kan sove en aften, kan du jo vække din kæreste på en sexet måde, og så vil han sikkert godt hjælpe dig.

Du kan holde på det

Vi er kvinder, og med det hører risikoen for inkontinens med. Okay okay, det er måske lidt langt ude i fremtiden, men det kan altså ske, og det vil da ikke være særlig fedt. Men men men, du kan altså forebygge ved at have en masse sex. Sex giver dig nemlig et stærkt bækkenbund, fordi du får trænet dine bækkenbundsmuskler. Det sker, når du får en orgasme, og musklerne laver sammentrækninger.

Kilde: webmd.com

Mere om