Disse ord skal du sige højt, hvis du vil have et bedre sexliv

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Der er flere ting, du kan gøre for at få et bedre sexliv. Nogle gange handler det om at ændre vaner og mønstrer, og andre gange handler det om noget heeelt andet. En undersøgelse viser, at du skal sige fire helt særlige ord højt til din sexpartner, hvis du vil have et bedre sexliv.

Læs også: Denne type kæreste har det bedste sexliv

Hvad skal man så sige for at få et bedre sexliv?

Det lyder måske lidt skørt, at fire små ord kan give dig et bedre sexliv. Men det er der altså noget, der tyder på. I en undersøgelse blev 244 kvinder i alderen 18 til 30 år interviewet omkring deres opfattelse af deres egne kroppe og sexliv. Først skulle kvinderne dele deres tanker om deres krop. Bagefter skulle de fortælle, hvad de mente, deres partner tænkte om kroppene. Og til sidst spurgte forskerne så ind til, hvordan kvindernes sexlyst var – om de havde smerter under sex, antallet af orgasmer, om de generelt var tilfredse med deres sexliv og så videre.

Kvinderne skulle nemlig vurdere, hvor godt de havde det i relationen til deres partner, baseret på hvor værdsatte de følte sig.

Umiddelbart havde forskerne allerede inden undersøgelsen, forestillet sig, at det var kvindernes egen opfattelse af deres kroppe, der afgjorde, hvordan de havde det i relationen til deres partner og i deres sexliv. Men det viste sig at være HELT anderledes.
Da forskerne gennemgik resultaterne, blev det nemlig hurtigt tydeligt, at det især var partnernes opfattelse af kvindernes kroppe, der spillede en rolle. Og mere specifikt var det komplimenter om kvindernes udseende, der fik dem til at føle sig godt tilpas. Det var altså tydeligt, at netop disse kvinder havde et bedre sexliv – de var i hvert fald mere tilfredse end de kvinder, der ikke i samme grad oplevede at få komplimenter omkring deres krop og udseende.

De fire helt særlige ord

For at få et bedre sexliv kan komplimenter være altafgørende. Og ligesom din kæreste vil sætte pris på et helt særligt kompliment, så vil du nok også. I undersøgelsen var det særligt ordene “jeg elsker din krop”, der havde en enorm betydning for kvinderne.

Mangler du inspiration til, hvilke komplimenter du kan give din kæreste? Så prøv med disse seks. Du vil helt sikkert få en masse komplimenter retur.

Læs også: Her er det bedste sted, du kan have sex ifølge dit stjernetegn