Én ting, folk med et dårligt sexliv, ofte har til fælles

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Du ved måske allerede, at der er flere ting, der påvirker dit sexliv negativ. Men der findes faktisk én særlig ting, som folk med et dårligt sexliv ofte har til fælles. Det viser en undersøgelse.

Læs også: Denne ENE ting giver dig bedre og stærkere orgasmer

Det er højst sandsynligt ikke noget, du nogensinde har tænkt over. Men faktisk handler det om, at det for mange mennesker er svært at leve i nuet. Og det er denne ting, som folk med et dårligere sexliv ofte har til fælles. Der findes naturligvis reeeet mange variationer af det der med at have svært ved at leve i nuet. Og det er da heller ikke ALLE, som har svært ved at være til stede lige nu og her, som har et dårligt sexliv.

Der findes dog en helt særlig gruppe: folk, der har oplevet et eller flere traumer tidligere i deres liv. Måske har de angst, en depression eller noget helt tredje. I hvert fald handler det om denne type personer. For mange af dem har nemlig svært ved at være til stede i nuet. Og dét kan ofte være en udfordring i forbindelse med sex.
Det er altså i virkeligheden et traume, som folk med et dårligt sexliv ofte har til fælles.

Læs også: Er dit sexliv næsten ikke-eksisterende? Prøv at gøre disse 5 ting

Hvad skal man gøre, hvis man har oplevet et traume?

Du ved det sikkert allerede. Men det er altså langt fra alle, der for alvor gør noget ved det. Man skal have hjælp. Ofte er det en at tale med, en psykolog for eksempel, der er god at henvende sig til. Men det betyder altså ikke, at det er dårligt at tale med sine veninder om det – tværtimod. Dine veninder har bare ikke den samme baggrund og viden, som en psykolog har. Og så er der den fordel ved en psykolog, at vedkommende ikke kender dig i forvejen. Nogle gange kan det nemlig være lettere at tale med en, som slet ikke kender til ens historie.

Læs også: Denne type kæreste har det bedste sexliv