Fuckboy afslører: Disse tricks bruger jeg for at få dig med hjem

Jesper på 22 år er pickup artist - og kan score hvem som helst, siger han.

author
Mette Pabst

I Danmark findes der mænd, der har gjort det at score kvinder til en videnskab. De bruger tricks og metoder til at få kvinder med hjem i seng. De kalder sig selv en såkaldt pickup artist. Vi har talt med dem om, hvad de gør – og hvorfor. Her er deres tricks. Måske kan du spotte en pickup artist næste gang, du er i byen …

De udser dig i byen. På gaden. I køen til kassen.  De ved, hvad det betyder, når du klør dig på halsen, når dine øjne flakker, eller når du ubevidst fugter læberne. De ved, hvad du tænker, før du tænker det. Og de ved, hvad de skal gøre for at få dig til at sige ja. De er pickup artists. Mænd, der har gjort det til en videnskab at score kvinder.

En af dem er Jesper Lassen. Han er en 22-årig, nydelig, lyshåret fyr fra Aalborg. Siden han var 16 år gammel har han været pickup artist og altså brugt pickup-teorier til at score kvinder. ”Jeg kan picke dig op, når du er i byen – men også når du er ude at shoppe og slet ikke er forberedt på, at der er en fyr, der kommer hen til dig,” siger Jesper Lassen. Han fortæller, at der i Danmark er et helt miljø af mænd, der dyrker scoringens kunst. Og gennem bøger, foredrag og dyre bootcamps lærer, hvad stemmeleje, kropssprog og selvtillid betyder for at få et telefonnummer fra den flotteste kvinde i byen.

Læs også: 8 af de dårligste scorereplikker til piger, der findes

Fornærm en kvinde til at ville gå i seng med dig

At være pickup artist er en international forførelsesindustri, der har eksisteret i flere årtier. Men det var først med Neil Strauss’ bog The Game, at pickup-videnskaben blev mainstream. I bogen prøver journalist Neil Strauss selv at blive en scorekarl ved at bruge den videnskab, der ligger bag pickup artist-miljøet, og han ender med at gå fra at være en almindelig kikset mand til at nedlægge smukke modelkvinder på stribe.

Måden han forfører kvinder er delt op i nogle helt klare trin. Eksempelvis skal man negge kvinden, det vil sige komme med en fornærmende kompliment, der gør, at hun føler sig mindre værd og derfor er nemmere at hive med hjem.

Det er dog ikke sådan, danske Jesper Lassen scorer kvinder, siger han. Dengang han startede med at game i 2011, tog han også udgangspunkt i The Game, men i dag ved alle, der er pickup artist, at bogen er outdated og slet ikke virker på den lange bane, forklarer han:

”Den gav resultater, men det var ikke constant. Så snart, du lægger værktøjerne til side, fucker dit game op igen, fordi det kun handler om tricks,” siger Jesper Lassen. I bogen skal du give en kvinde mindreværdskomplekser for at få hende til at gå i seng med dig. Det peger jo på, at du faktisk ikke er god nok til hende, som du er.”

En dansk subkultur af forførende mænd

Ifølge Jesper Lassen er det danske pickup-miljø et helt andet sted i dag. For ja, der eksisterer et miljø i Danmark. En subkultur af mænd, der mødes og udveksler erfaringer og viden om, hvordan de scorer kvinder.

På nettet har miljøet hjemmesiden danskpickup.dk. Det er her vi finder Martin Gregersen. Han er 26 år, virksomhedsejer og har været pickup artist siden 2010. Han startede sin pickup-karriere med at læse gode råd fra andre på det fælles forum. Men de danske pickuppere mødes også fysisk i de større byer.

Jesper Lassen fra Aalborg har været pickupartist siden 2011.

Tidligere havde de et fast ugentligt møde torsdag eftermiddag på den københavnske café Klaptræet, hvor nye også kunne dukke op og tage med de erfarne pickup artists på bytur. Det ugentlige møde er ikke så ugentligt mere, men de er stadig mange aktive, der mødes og tager i byen sammen. Eller daygamer, som det hedder, når man picker kvinder op ved højlys dag på gågaden eller i butikkerne.

Hvor mange er de?

Hvor mange aktive danske pickup artists der er, har ingen af dem, vi har talt med, et klart overblik over. På danskpickup.dk er der over 2.000 profiler, men flere er ikke aktive mere eller har aldrig været det. Jesper Lassen fortæller, at de i hvert fald er mindst tyve aktive pickup artists i Aalborg. Martin Gregersen siger, at han nok kender omkring 50 aktive pickup artists i København.

Men miljøet har ændret sig. De sidste mange år har det ikke handlet om at bruge teknikker til at fucke med kvindernes selvtillid. I stedet handler det om at forbedre sin egen. Den udvikling har Martin Gregersen også oplevet. Han kan mærke, at der er stor forskel på, hvordan man i dag gamer – altså er ude at score kvinder gennem pickup-teorier – i forhold til da han startede.

”Dengang var det hele meget systematisk. Hvis pigen siger A, skal du gøre B, men hvis hun siger B, skal du gøre C. I dag handler det meget mere om at arbejde med sig selv og sin egen fremtoning,” siger han.

Et unaturligt kvindesyn

Jeg læste faktisk selv The Game, da jeg var 18 år. Og den sendte mig ned i en spiral af trods over for mænd, der så på kvinder som objekter, som man skulle psyke til at ville gå i seng med én.

Selvom Martin Gregersen og Jesper Lassen begge forsikrer mig om, at spillet har ændret sig, er det svært at tro, at man kan have et nuanceret syn på mennesker, man manipulerer med. Uanset om ens tricks så er negging eller ‘bare’ kropssprog og attitude. Men begge står fast på, at de ikke ser kvinder som objekter. ”Jeg forsøger ikke at snyde kvinden til at gå i seng med mig, og jeg ser ikke ned på hende. Det handler om at få en god oplevelse sammen med hende,” siger Jesper Lassen.

Martin Gregersen er enig. Han ser ikke ned på kvinder, siger han. Men han giver mig ret i, at nogen pickup artists kan have et lidt unaturligt forhold til dem. ”Hvis man hele sit liv har sat kvinder på en piedestal, så får gaming dem pludselig ned og i øjenhøjde med dig. Nogle skubber så kvinderne endnu længere ned, fordi de bliver beruset af, at de nu endelig kan være over dem,” siger han.

Det handler om selvtillid – og et par tricks

De nye pickup-metoder er flyvske og ingen af de danske pickup artists, jeg taler med, kan komme med en klar definition af teorien bag. Men flere af dem nævner fænomenet RSDReal Social Dynamics. Metoden er opfundet af Owen Cook med pickup-aliaset Tyler Durden, hvor udgangspunktet er at udvikle mændenes egen personlighed i stedet for at indlære scorerutiner.

Basically handler det om, at hvis du har selvtillid, så lyser det ud af dig, og så bliver andre interesseret i dig. Så har du ikke brug for tricks, men bare for at være dig selv,” siger Jesper Lassen om den måde, han gamer på. Men der er alligevel et par tricks. Eksmpelvis skal man opbygge en social cirkel, der afspejler, at man er et interessant menneske. Og så skal man formå at trække folk ind i ens virkelighed. Man skal have en fest, som andre har lyst til at være en del af.

”Vi kan stå midt på Gaden i Aalborg og danse og hoppe. Fordi vi gør noget overraskende og har en fest vil andre være med, og pludselig står alle ude på gaden og danser i stedet for at være inde på diskoteket,” siger Jesper Lassen. Jesper Lassen taler om et bestemt state of mind. En intensitet, der fanger andre mennesker, og et såkaldt outer game, der handler om ens kropssprog og toneleje.

Kvindemanipulation?

Men selvom Jesper Lassen erkender, at der er tale om nogle psykologiske trickers, så mener han ikke, at han manipulerer med kvinder, når han gamer. ”Man kan ikke få nogen til at gøre noget, de ikke vil. Men ligesom med salg, så kan man skabe et behov, der ikke var der før,” siger han.

Martin Gregersen kalder sit game for en form for selvhjælp. Teorier, der gør, at man arbejder med, hvem man er, for at gøre sig selv mere attraktiv over for andre. Det lyder lidt som et skjold – at ændre sig selv til at blive en anden. Men Martin Gregersen vil hellere kalde det personlig udvikling. ”Du ændrer jo din personlighed hele livet. Bare fordi du er en 20-årig introvert dreng uden venner, behøver det jo ikke være kendetegnende for dit liv. Ligesom du træner din krop, kan du træne din humor, din stemme og din psyke,” siger Martin Gregersen.

Usikre jomfruer, der ikke kan score

Den 20-årige introverte dreng er ikke bare et vilkårligt eksempel, som Martin Gregersen kommer med. For mange af dem, der bliver en pickup artist, er unge mænd, der ikke har været særligt heldige med kvinder.

Jeg taler med en 37-årig fyr, der er kendt i pickup-miljøet, men som ikke vil stå frem med navn, fordi hans kæreste ikke ved, at han gamer. Han har været aktiv siden 2008 og har et klart billede af, hvad det er for nogle mænd, der bliver pickup artists. ”Usikre fyre, der ikke har haft særlig meget held med kvinder i teenageårene,” siger han.

Selv blev han aldrig rigtig bemærket af pigerne hverken i folkeskolen eller gymnasiet. Da han startede på en mandedomineret uddannelse i København, blev det ikke lettere at finde kvinder at gå ud med. Den 37-årige mand er ellers meget pæn, som han sidder der og sipper af sin caffé macchiato foran mig på caféen, hvor vi mødes.

Depression og lav selvtillid

De andre fra miljøet, jeg har talt med, er da heller ikke nogle, man kunne forestille sig kunne have svært ved at score en kvinde. Men de fleste har nogle dæmoner at slås med, mener Martin Gregersen. ”For mange af de her fyre handler det om at komme fra minus 50 på selvtillidskontoen til 0. De kæmper med social angst, depression og har måske aldrig kysset en pige.”

Sådan en er Martin Gregersen ikke. Han kalder sig selv vældig afbalanceret og ikke en typisk gamer. ”For mig handlede det mere om at komme fra et almindeligt selvtillidsniveau og så op. Blive et bedre menneske, få et endnu federe liv,” siger han.

Jesper Lassen er en af dem, der har kæmpet med selvtilliden. Han havde altid et skjold, når han var sammen med andre mennesker og kæmpede også med en depression. Gaming har hjulpet ham til at blive gladere. ”Jeg voksede op i et skilsmissehjem, havde en depressiv mor og kæmpede med egen depression. I dag er jeg teamleder i et stort salgs- og marketingfirma, har masser af selvtillid og er forlovet,” siger han.

Svært at stoppe, når man finder en kæreste

Det overrasker mig, at Jesper Lassen er forlovet. For mig at se kan det at game og møde kærligheden ikke rigtig forenes. Men for Jesper Lassen giver det god mening. ”Vi mødtes, fordi jeg gamede hendes veninde, så hun ved, at jeg er pickup artist. Vi har et åbent forhold, og jeg gamer stadig, men vi ender altid ved siden af hinanden i sengen om aftenen,” fortæller han.

Den 37-årige gamer, der gerne vil være anonym, er også i et forhold. Men for ham er det en udfordring at forene pickup-livet med en fast kæreste. På den ene side vil han gerne slå sig ned og få børn, men han har svært ved at lægge gaming-mentaliteten fra sig. ”Jeg kan gå ned ad Strøget og se en kvinde, der er flottere end min kæreste og vide, at jeg kan være sammen med hende, hvis jeg vil. Tanken om, at jeg relativt let kan udskifte min kæreste med en anden model vender hele tiden tilbage, selvom jeg ikke har lyst til at tænke på det,” siger han. Og han er sikker på, at det er gamingen, der har fucket med hans hjerne. ”Jeg har jo psyket mig selv til, at jeg kan få hvem som helst. Det er svært at lægge fra sig.”

En voldtægt – eller bare en joke?

De pickup artists, jeg taler med, er alle enormt positive, når de taler om miljøet og de metoder, de bruger. Men sådan ser alle ikke på miljøet.

Owen Cook, der står bag Real Social Dynamics og oplærer mænd i hele verden i at blive forførere, er blevet internationalt kritiseret for både sine metoder og sit kvindesyn. Det amerikanske medie Vice har beskrevet, at Owen Cook i en af sine YouTube-videoer taler om, hvordan han tvinger sin pik op i en “slut whore”, der ”på ingen måde har lyst til sex”. Altså en regulær voldtægt.

Det bliver dog affejet af de danske pickup artists. ”Det er mediernes syge behov for at få læsere. Det var fortalt og ment som en joke fra Owen Cooks side, men så bliver det taget ud af kontekst,” siger Jesper Lassen. Jeg spørger Jesper Lassen, hvori det sjove består. “Det er jo en joke, hun er med på. Det er lidt det samme, som når jeg siger til min kæreste, at ‘nu kommer jeg og “voldtager” dig’; hun ved godt, hvad jeg mener – det er en joke,” siger han.

En milliardindustri for usikre mænd

Pickup-industrien lærer mænd at score kvinder. Men det er også en industri, der til en vis grad fanger mænd med dårlig selvtillid. Mænd, der køber sig fattige i bøger og bootcamps for at få selvtillid til at være sammen med kvinder.

Martin Gregersen har været på en bootcamp, der kostede 7.000 kroner, og han har også købt massevis af bøger om emnet. Men han tænker ikke på det som penge, han har brugt på at lære at score. Derimod ser han det som penge brugt på selvudvikling. ”Alle de bøger, jeg har købt, er selvhjælp. Det handler om at bliver klogere og udvikle mig selv, og det kan jeg jo bruge i andre henseender også,” fortæller Martin Gregersen.

Jesper Lassen siger, at han bruger de ting, han har lært, hver eneste dag i sit job som sælger. ”Teorierne er jo det samme. Det her med at forstå, hvordan mennesker fungerer,” siger han

200 kvinder – and still counting

Uanset hvad man må mene om gaming og det at være en pickup artist, så virker det. Det mener både Jesper, Martin og den 37-årige pickup artist. ”Jeg er en almindelig pæn fyr, men som pickup artist har jeg lært at score kvinder langt yngre og meget flottere end mig,” siger den 37-årige københavner.

Martin Gregersen og Jesper Lassen har svært ved at vurdere, om de ville score mindre, hvis de ikke var pickup artists. Men kvinderne havde nok været nogle andre, mener Martin Gregersen. ”Det havde nok været mindre attraktive kvinder, jeg havde været sammen med,” siger han.

Ingen af dem ved, hvor længe de har tænkt sig at blive ved med at game. Men Jesper Lassen regner med at blive ved mange år endnu. Også selvom han allerede ifølge ham selv har været sammen med over 200 kvinder. ”Jeg glæder mig til at blive 35 år og game. Det lyder dumt, men det er virkelig der, spillet for alvor går i gang,” siger han.